Política

política

Ayuso planta Sánchez en el finançament enmig de la seva guerra judicial

La presidenta de Madrid rebutja la invitació d’acudir divendres a La Moncloa en la ronda a la qual sí que hi han anat tots els barons del PP

“No es pot donar per vàlida la ruptura de la hisenda comuna”, denuncia

Desafia Feijóo després que el líder del PP definís com un “error” una eventual absència seva

La ministra Elma Saiz exigeix la dimissió de la presidenta madrilenya i Puente la retrata com a “aportació tòxica”

Isabel Díaz Ayuso planta Pedro Sánchez. Enmig de la guerra judicial a Madrid que ha acabat amb la investigació del Tribunal Suprem al fiscal general de l’estat, Álvaro García Ortiz, per la filtració dels correus de la parella de la presidenta i defraudador fiscal confés, Alberto González Amador, el president espanyol havia convocat Ayuso divendres a La Moncloa per abordar el nou model de finançament autonòmic i ella ha decidit rebutjar la invitació amb tanta bel·ligerància que fins i tot es nega a contemplar la possibilitat de realitzar-la en una altra data del calendari. “No es pot donar per vàlida la ruptura de la hisenda comuna”, denuncia Ayuso sobre una ronda de cites en la qual hi han participat tots els barons del PP, des del valencià Carlos Mazón fins a l’andalús Juanma Moreno passant pel gallec Alfonso Rueda. “És la primera i única autoritat autonòmica qyue rebutja participar en una ronda que s’esta produint amb normalitat institucional. No participar-hi és una irresponsabilitat i una deixadesa de funcions. Els madrilenys mereixen que les seves necessitats siguin escoltades i qüestions com l’habitatge, l’accés als serveis públics i la qualitat de les infraestructures són competències compartides que requereixen una bona interlocució entre govern central i autonòmic”, denuncien fonts de La Moncloa.

Ayuso considera que l’acord entre el PSC i ERC per investir Salvador Illa com a president de la Generalitat és “la ruptura de la hisenda comuna”. “No es pot donar per vàlida aquesta decisió a fets consumats que mai no s’ha consultat”, avisen des de la Real Casa de Correos a la Puerta del Sol. Fonts de la presidència de Madrid, a més, acusen Sánchez de “difamar” a Ayuso amb unes “gravíssimes acusacions” que suposen un “deteriorament institucional” sense precedents. “Per tot això, la presidenta ha decidit no cancel·lar la seva agenda aquest divendres i continuar amb l’esdeveniment que des de fa setmanes tenia convocat a Porriño, Galícia”, conclou el gabinet d’Ayuso. Madrid és una de les comunitats que queden per visitar La Moncloa juntament amb Catalunya, les Balears, Castella i Lleó i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

La plantada d’Ayuso es produeix quatre dies després que Sánchez, des de Brussel·les, exigís a Ayuso la seva dimissió per haver-se “beneficiat” indirectament del frau a Hisenda comès per la seva parella, Alberto González Amador, amb la compra de mascaretes durant la pandèmia. “És parella d’un delinqüent confés, que ha defraudat Hisenda com ell mateix ha reconegut”, va advertir Sánchez, que en tot moment va parar d’Ayuso com “la jefa” d’Alberto Núñez Feijóo tot i que el gallec sigui el president del PP estatal. Es dona la circumstància que el 8 de setembre, en una entrevista a El Mundo, va ser rotund sobre la cortesia institucional que ha de guiar el dia a dia d’un líder autonòmic com ho és Ayuso. “Si un president no acudeix a La Moncloa, comet un error. Ayuso coneix bé la seva responsabilitat”, va dir el líder del PP. Així que l’absència d’Ayuso és un clar desafiament a Feijóo més enllà del cop de porta a Sánchez.

“És un fet sense precedents. Ha convertit la comunitat de Madrid en l’epicentre del fang i la corrupció. Té l’obligació d’acudir-hi quan és cridada per president”, ha dit el ministre de Transformació Digital, Óscar López. “El que m’hauria sorprès és que hi hagues assistit. Ayuso és una aportació tòxica a la nostra convivència i a la nostra societat. I el problema és del país però també és de Feijóo, que se suposa que va venir de Galícia a manar i no a obeir”, ha etzibat el ministre de Transports, Óscar Puente. “Si Feijóo té un bri de lideratge al PP ha de demanar la dimissió immediata d’Ayuso”, ha exigit la ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia