Política

política

Els diputats gironins d’ERC, atents al nou Trueta i a la protecció del català

Els diputats d’Esquerra Republicana al Parlament per Girona, Laia Cañigueral i Jordi Viñas, han exposat aquest migdia que veuen el Campus de la Salut i la preservació del català com els principals reptes a la demarcació per aquest nou curs polític. En una compareixença davant dels mitjans seguida per l’agència ACN, els dos diputats han assegurat que també vetllaran perquè es mantinguin altres projectes iniciats quan ERC liderava la Generalitat com ara l’aposta per l’FP, els carrils ràpids BRCat i les convocatòries de noves places als cossos de seguretat i d’emergències.

Campus del Trueta

Els dos diputats d’ERC al Parlament per Girona han assegurat que fiscalitzaran al detall les actuacions del nou govern del socialista Salvador Illa per garantir que no hi hagi retards en la construcció del nou Trueta. Viñas, que també és l’alcalde de Salt, ha recordat que en el mandat de Pere Aragonès “es va fer una primera inversió de 25 milions d’euros” per desencallar el projecte però ara estan a l’expectativa que es liciti el projecte i “continuï avançant al ritme que pertoca”. Viñas ha assegurat que ja s’han reunit amb la consellera de Salut i els ha garantit que mantindran el calendari previst per Esquerra al govern. Malgrat tot avisa que estaran a l’expectativa de veure si es compleix o no.

Per la seva banda, Cañigueral ha remarcat que el Campus de la Salut ha de servir per construir un equipament sanitari de referència per a les properes dècades però també s’ha de convertir “en un motor econòmic” per a la demarcació. En aquest sentit, considera que el nou Trueta ha de permetre la creació o l’arribada d’empreses vinculades a l’àmbit de la salut que oferiran llocs de feina de més qualitat per a la població de la zona.

Català i altres projectes

Cañigueral ha assegurat que també vetllaran per la protecció del català com una altra de les potes clau en aquest curs, així com mantenir l’aposta per la Formació Professional (FP) que va fer l’anterior govern de la Generalitat. “Són temes que hem estat treballant fins ara i volem seguir fent-ho des d’una posició diferent, en aquest cas des de l’oposició”, ha assenyalat Cañigueral.

La diputada també ha apuntat la necessitat de mantenir les convocatòries de noves places al cos de Mossos d’Esquadra, Bombers i Agents Rurals i la renovació de la flota de vehicles del cos.

Per altra banda, Cañigueral ha assegurat que tindran un ull posat en infraestructures engegades en el mandat d’ERC, com ara els diferents carrils ràpids BRCat que hi ha projectats a Girona o d’altres projectes d’energies renovables.

En la compareixença de premsa també hi ha participat la diputada gironina d’ERC al Congrés, Etna Estrems, que ha destacat alguna de les iniciatives que els republicans estan treballant des de Madrid, com per exemple la problemàtica a la N-260 als municipis de Navata i Llançà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia