Política

política

Puigdemont fa el pas i comunica la intenció de tornar a presidir Junts

Així li trasllada a l’actual líder, Laura Borràs, en una reunió a Waterloo, en què li expressa la voluntat de seguir-hi comptant

L’encara presidenta se situarà al capdavant de la nova fundació del partit, i mantindrà un lloc a l’executiva

Feia mesos que era un secret a veus, però ara ja és oficial. Molts diran que en realitat no ha deixat mai de ser el líder, però Carles Puigdemont ha ratificat aquest migdia la voluntat de tornar a presidir oficialment el partit que ell mateix va fundar fa quatre anys. “En el congrés que Junts per Catalunya celebra aquest cap de setmana a Calella presentaré la meva candidatura a la presidència del partit, amb la voluntat de contribuir des d’aquesta responsabilitat a la nova etapa política que s’obre per a la nostra organització i per al nostre país”, ha solemnitzat en un vídeo penjat a les xarxes , en què ha reivindicat Junts com “l’instrument polític més fort de l’independentisme” i ha declarat el propòsit de liderar “l’alternativa a l’hegemonia institucional socialista”. “Tenim una gran responsabilitat i alhora una gran oportunitat al davant, i hi hem de correspondre reforçant i actualitzant discursos, organització i lideratges de tal manera que Junts creixi en espai ideològic i implantació social i territorial”, s’ha posat com a objectiu, a partir de les “quatre línies mestres” que conformen el lema del congrés: nació, progrés, llibertat i independència. “Avui, Junts per Catalunya és la millor eina per servir a aquest propòsit. Però l’hem de reforçar, l’hem de millorar i fer que hi conflueixin moltes persones que senten la necessitat de defensar la nació per assolir la independència però encara no veuen que aquest sigui el seu projecte”, ha reflexionat. “Ens hi hem d’adreçar especialment en la nova etapa”, ha conclòs.

Puigdemont ha comunicat poc abans la seva intenció en persona a Laura Borràs, que ostenta la presidència des del juny del 2022, en una trobada aquest mateix matí a Waterloo, prèvia a un relleu que es concretarà aquest cap de setmana en el congrés nacional que, entre altres, ha d’escollir nova direcció. Puigdemont presentarà la seva candidatura, que previsiblement serà l’única, dissabte després que els delegats votin una primera part de les conclusions de la ponència organitzativa, que farà referència precisament a la nova estructura del partit. Avui mateix s’han de conèixer els redactats de les tres ponències que finalment arribaran al congrés, així com les esmenes vives que s’hauran de votar a Calella.

El mateix Puigdemont ha anunciat avui que l’actual secretari general, Jordi Turull, repetirà en el càrrec com a home de la seva màxima confiança, en un equip en què en els últims dies també s’ha filtrat que hi haurà com a vicepresidents l’ara portaveu del partit, Josep Rius; la portaveu del grup al Congrés, Míriam Nogueras, i el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, formació amb qui tot just ahir es va anunciar un acord perquè es dissolgui dins de Junts. Faltaria per conèixer una quarta vicepresidència, que previsiblement ocuparà una dona. Castellà, això sí, haurà d’esperar que la ponència que s’aprovi finalment no estableixi que cal un mínim de sis mesos de militància per assumir un càrrec directiu, com defensa encara una de les esmenes que va passar el filtre de les assemblees territorials i sectorials.

Borràs, entretant, passarà a presidir la fundació FunDem, fins ara de Demòcrates i que segons l’acord assolit ho passarà a ser de Junts, com a ‘think tank’ del partit. Segons una nota difosa aquest migdia pel partit, l’encara presidenta ha expressat el seu convenciment que la fundació és el lloc des d’on “pot seguir servint al projecte i al moviment independentista”, ja que en aquesta nova etapa Junts el vol potenciar com un espai “de debat, d’idees, formació i pensament”. I és que segons la nota, Puigdemont vol continuar comptant amb el “capital polític” de Borràs, de qui lamenta especialment la persecució judicial a què s’ha vist sotmesa per la seva implicació per la independència, però de qui també valora el bagatge acadèmic i el caràcter determinat. El text que es votarà dissabte de la ponència d’organització preveu que qui estigui al capdavant de la fundació serà membre nat de l’executiva nacional, amb la qual cosa, si s’aprova, Borràs en podrà continuar sent part.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia