Política

El ple posarà a votació uns pressupostos de gairebé 47 milions d’euros

El ple de l’Ajuntament d’Olot votarà demà el projecte de pressupostos pel 2025, que s’enfila a gairebé a 47 milions d’euros. Uns comptes que contemplen la reforma del nucli antic com un dels principals objectius. Per això, es destina més d’un milió a diverses accions de millora en aquest espai i a la creació del nou equip que acompanyarà l’arquitecta Itziar González, responsable del projecte. L’objectiu final és rehabilitar aquesta zona de la ciutat a partir de la convocatòria del Pla de Barris impulsada per la Generalitat. D’altra banda, també destaquen les partides destinades a la nova piscina municipal per la que s’han reservat 1.165.000 euros, a més dels 300.000 destinats a la millora de l’escola Morrot.

En el cas de la piscina municipal cal tenir en compte que aquest 2024 ja s’ha fet el projecte executiu i l’estudi de viabilitat, d’aquí que la reserva de diners sigui exclusivament per a la construcció de la instal·lació. Si la remodelació del nucli antic compta amb el vistiplau de tots els grups polítics, la piscina ha estat un dels motius d’enfrontament. De fet, Activem Olot, la CUP i el PSC van demanar que s’aturés el projecte argumentant que la capital de la Garrotxa necessitava altres inversions abans que aquesta.

En relació a la millora i ampliació de l’escola Morrot, els comptes de l’Ajuntament contemplen la posada en marxa d’aules per acollir 31 infants i l’habilitació d’altres espais com dormitori, lavabo, sala polivalent o zona d’esbarjo per donar resposta a les necessitats de places d’escola bressol públiques a la ciutat.

Una altra de les partides destacades és la millora de la residència Sant Jaume, que té un pressupost d’1,8 milions d’euros, dels quals 576.774 aniran a càrrec del consistori. Els comptes de la ciutat també reserven 829.975€ per a la construcció de la promoció d’habitatges de Sant Cristòfor.

Es tracta d’un projecte que inclou l’enderroc de les edificacions així com les primeres fases d’urbanització d’aquest espai, situat entre el carrer Sant Cristòfor i el pont de Santa Magdalena. Pel que fa a les entitats i clubs esportius, el consistori manté una partida d’1 milió per assegurar-ne la continuïtat.

Des de l’equip de govern municipal destaquen la bona sintonia que hi ha hagut amb l’oposició. En aquest sentit, destaquen l’acord unànime entre tots els grups en relació a la transformació del nucli antic o l’entesa amb la CUP i PSC per l’ampliació de l’escola Morrot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia