Política

estat espanyol

L’actriu Elisa Mouliaá denuncia Errejón a la policia per assetjament sexual

La Unitat d’Atenció a les Famílies i les Dones de la policia espanyola s’ha fet càrrec del cas

En la demanda es detallen tres agressions

L’actriu i presentadora Elisa Mouliaá ha formalitzat davant la Unitat d’Atenció a la Família i la Dona de la Policia Nacional espanyola la denúncia contra el polític Iñigo Errejón, després d’haver fet públic dijous que havia estat víctima del ja exportaveu de Sumar al Congrés dels Diputats. “Va ser assetjament sexual, hi ha proves, hi ha testimonis i una denúncia”, ha declarat Mouliaá a RTVE.

L’actriu és la primera a fer aquest pas tot i que en les darreres hores més dones han exposat a les xarxes altres situacions similars viscudes amb l’exdiputat. De fet, la periodista Cristina Fallarás ha fet públic que té fins a onze testimonis.

La denúncia d’Elisa Mouliaá, segons recull Efe i que ja investiga la policia, relata que el polític madrileny la va agredir sexualment almenys tres vegades en una mateixa nit el setembre del 2021 abans, durant i després d’una festa a casa d’uns amics d’ella. Concretament, en l’escrit es detallen tres agressions sexuals –tot i que en aquell moment encara eren tipificades d’abús–: tocaments i petons sense consentiment i comentaris de caràcter sexual.

Els fets denunciats van passar en un ascensor de camí a la casa, en una habitació on es feia la festa, que Errejón va tancar amb un pestell i, finalment, a casa de l’aleshores diputat de Més Madrid, on la denunciant li va haver de dir: “Només sí és sí. Sembla mentida que em passi això amb tu”.

La Brigada de Policia Judicial ja ha traslladat la denúncia de Mouliaá als jutjats de la Plaça Castilla de Madrid. El cas ha recaigut en el d’Instrucció número 47 per repartiment ordinari, segons han informat fonts jurídiques a Efe.

Ja no és diputat

L’exportaveu de la Sumar, la coalició liderada per Yolanda Díaz i sòcia minoritària del PSOE en el govern presidit per Pedro Sánchez, ha deixat aquest divendres de ser diputat al Congrés espanyol, després de tramitar la cambra baixa la seva renúncia a l’escó.

El Congrés va rebre dilluns la renúncia d’Errejón i la mesa de la cambra va procedir la baixa, que es va fer efectiva a la mitjanit, segons informen fonts parlamentàries.

Errejón va dimitir dijous sobtadament de tots els seus càrrecs polítics al·legant motius de salut “física, mental i emocional” en una carta publicada a les seves xarxes socials.

El pas al costat del polític madrileny, protagonista de la fotografia del congrés fundacional de Podem l’octubre de 2014 juntament amb Pablo Iglesias, Juan Carlos Monedero, Carolina Bescansa i Luis Alegre, dels quals ja no en queda cap en actiu en la política institucional, va provocar un terratrèmol en la política espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia