Política

Estat espanyol

Més Madrid cessa Loreto Arenillas per no haver informat d’acusacions a Errejón

La diputada madrilenya anuncia que deixa l’acta i abandona el partit

Assegura que és un “boc expiatori” per ocultar els “errors” de l’organització

L’escàndol pels presumptes abusos de l’exportaveu de Sumar Iñigo Errejón ja han provocat una segona baixa política. Més Madrid ha cessat la seva diputada a l’Assemblea de Madrid i portaveu de feminisme, Loreto Arenillas, per haver mediat per evitar acusacions contra el dirigent polític sense comunicar-ho al partit.

En un comunicat , la formació explica que fa un any Arenillas va tenir coneixement d’un incident relacionat amb Errejón. La nota explica que una dona el va acusar d’haver-li “tocat el cul” en un concert a Castelló.

Segons Més Madrid, la diputada va iniciar “a títol personal” una “mediació amb les dones afectades” per intentar esclarir els fets, “sense que en cap moment informés al partit de les acusacions o d’aquest procés”. La nota afegeix que el procés va ser “insatisfactori” per a les dones i el cas es va fer públic poc després a través de les xarxes socials. Va ser aleshores quan el partit es va assabentar de la polèmica.

La reacció de Més Madrid va ser demanar a Arenillas que posés a disposició de les víctimes “els mecanismes de denúncia” del partit. En no rebre “cap resposta per part d’elles”, la formació va donar “el cas per tancat”.

Després que a principis d’aquesta setmana es fessin públiques noves acusacions d’abusos contra Errejón, Més Madrid ha valorat que les explicacions que els va donar aleshores la diputada “no es corresponen amb la realitat que hem conegut durant els últims dies i hores”. És per això que han exigit a Arenillas que dimitís i, enfront de la seva negativa, han decidit cessar-la “de totes les seves responsabilitats i càrrecs en el partit”.

Més Madrid admet que fa un any va actuar de manera “completament insuficient” i assumeix “la responsabilitat de les conseqüències” que això hagi pogut tenir. La formació assegura que no tenia coneixement d’episodis similars als de fa un any, ni els que s’han denunciat els últims dies sobre l’exportaveu de Sumar. “No tenim denúncies ni testimonis concrets, ni presents ni passats, però encara i així, hauríem d’haver actuat amb més contundència després d’aquell episodi”, insisteix.

“Boc expiatori”

Arenillas ha anunciat pocs minuts després del comunicat de Més Madrid la seva decisió de renunciar a l’acta de diputada i abandonar el partit.

En un escrit difós a les seves xarxes socials , Arenillas ha afirmat que se sent com “un boc expiatori per ocultar errors que, sense cap dubte, hem comès a la organització”.

Ha defensat que mai ha “encobert cap acte d’assetjament ni de violència masclista”, sinó que “al contrari”, ha treballat sempre “per denunciar aquestes situacions” quan n’ha tingut coneixement.

A més, explica que fa un any no era cap de gabinet d’Errejón, però va posar en coneixement de l’aleshores secretària d’organització i la responsable de feminismes “un acte protagonitzat pel diputat Iñigo errejón”. Segons ella, aquestes dirigents “van considerar no elevar als òrgans del partit” aquesta informació.

Segons ella, des que han transcendit les acusacions d’assetjament sexual contra el seu antic company de partit ha patit “una immensa campanya de mentides” i la direcció del seu grup parlamentari “no m’ha permès ni la més mínima ocasió d’explicar-me”.

“He estat víctima de violència masclista com tantes altres dones. Mai hauria pensat que podria perdre la presumpció d’innocència al meu propi partit”, lamenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia