Política

Política

Junts aprova la nova estratègia i organització del partit

Els militants voten aquest diumenge la nova executiva amb 33 càrrecs

El congrés nacional de Junts ha aprovat aquest dissabte a Calella per una àmplia majoria el nou full de ruta del partit i la seva organització, que consisteix en una estructura de 33 càrrecs: president, quatre vicepresidents, secretari general, secretari d’organització, secretària de finances i un màxim de 25 vocals. Una votació que es farà aquest diumenge amb una única candidatura, la de Carles Puigdemont com a president i Jordi Turull com a secretari general. La nova estratègia validada aposta per “mantenir en tensió” els governs de Pedro Sánchez i Salvador Illa, defensen que són el partit central del bloc independentista i que també cal “rebaixar les tensions” amb ERC, si cal amb mediació de la societat civil”.

El vistiplau de la nova estratègia i organització arriba després que aquest divendres els delegats del congrés avalessin que les candidatures a la direcció del partit siguin “tancades i bloquejades”, és a dir, que els militants hauran de votar aquest diumenge tota la llista, en bloc, encapçalada per Carles Puigdemont i Jordi Turull. D’aquesta manera es van rebutjar les esmenes més crítiques que es van presentar per poder fer “vots de càstig” a possibles membres de la candidatura, com va passar fa dos anys en el congrés que Junts va fer a Argelers, on es va votar nom per nom els integrants de les candidatures i es va penalitzar David Torrents, secretari d’organització i afí a Laura Borràs.

“Som un partit endreçat”

En una atenció als mitjans recollida per l’ACN, Josep Lluís Cleries, president del congrés, s’ha mostrat “satisfet” perquè les diferents ponències -organització, estratègia i de model de país- s’hagin aprovat amb un ampli suport. “Hi ha hagut molt debat, voluntat de consens i d’arribar a acords”, ha assegurat Cleries. I ha afegit: “Junts demostra que és un partit endreçat. No hem vingut aquí a barallar-nos. A aquest congrés hi hem vingut junts i en sortirem més junts”.

Segons l’estructura dissenyada per Carles Puigdemont, que en serà president, hi haurà quatre vicepresidents: Mònica Sales, Míriam Nogueras, Josep Rius i Antoni Castellà. El secretari general continuarà sent Jordi Turull i la secretària d’organització serà Judith Toronjo. Per la seva part, Teresa Pallarès estarà al capdavant de la secretaria de finances i Pilar Calvo, del Consell Nacional.

Aquest diumenge els militants també votaran membres del Consell Nacional, la Sindicatura electoral, president i membres de la Comissió de garanties, el defensor del militant, president i membres de l’Espai municipalista i presidents de vegueria i els seus equips.

El congrés també ha avalat la supressió del requisit de sis mesos d’antiguitat per optar a càrrecs, una condició que s’ha eliminat per a flexibilitzar l’entrada d’independents a l’executiva de la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia