Política

Política

L’ANC denuncia un Parlament “bord i segrestat” set anys després de la DUI

L’Assemblea assegura que la declaració unilateral d’independència del 27-O va ser “la darrera decisió sobirana” de la cambra catalana

Crida al poble català a “reprendre el camí” cap a la república

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha recordat aquest diumenge els set anys de la declaració unilateral d’independència, del 27 d’octubre de 2017, denunciant que va ser “la darrera decisió sobirana” del Parlament de Catalunya, que des de llavors, “s’ha convertit en un Parlament bord i segrestat”. Per això fa una crida al poble català a “reprendre el camí” cap a la república catalana a partir “del punt on el vam deixar” fa set anys “per mitjans pacífics i de lluita no violenta”.

L’ANC ha recordat en un comunciat que després de la DUI, el Parlament va ser “dissolt, il·legalment i il·legítima” pel president espanyol Mariano Rajoy, amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. L’entitat recorda que des de fa set anys el Parlament ha estat “violat constantment pel poder judicial i el TC amb ingerències coercitives” cap als diputats, que recorda se’ls ha empresonat, inhabilitat i s’han vist obligats a anar a l’exili. Per això, l’ANC considera que des de fa 7 anys, del Parlament “no en poden fructificar lleis ni decisions sobiranes i que ha quedat, democràticament, devaluat”.

També alerta que les “constants ingerències” dels poders judicials i del TC evidencien que “Espanya està ocupant per la força el Principat de Catalunya des de 1714 i que aquesta ocupació s’ha aguditzat més encara des de fa 7 anys. Perquè es porta a terme contra la voluntat dels catalans expressada amb el Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’Octubre i amb la Declaració d’Independència del Parlament del 27 d’octubre del 2017”.

L’ANC afirma que a través del seu nou full de ruta “proposarà al poble català noves formes de lluita i obrir nous escenaris que ens duran a la victòria final”.

La DUI del 2017

La presidenta del Parlament de Catalunya de fa set anys, Carme Forcadell, va llegir el preàmbul de la proposta de resolució que proclamava la República catalana la tarda d’aquell 27 d’octubre amb un Parlament ple a vessar. Però l’alegria va durar ben poc. Rajoy va comparèixer per anunciar l’aplicació del 155, amb la destitució del govern català i la convocatòria d’eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia