Política

geòrgia

Somni Georgià guanya les eleccions amb el 54% dels vots

El partit governant aconsegueix la majoria absoluta amb el 99,6% dels vots escrutats

L’oposició denuncia frau electoral i el primer ministre, Irakli Kobakhidze, critica que es neguin a reconèixer la seva victòria

El partit governant Somni Georgià, considerat afí a Rússia, ha guanyat les eleccions legislatives celebrades dissabte a Geòrgia amb el suport del 54,086% dels vots, ha informat aquest diumenge la Comissió Electoral Central (CEC) amb el 99,6% de l’escrutini realitzat.

L’opositora Coalició pels Canvis és la segona força amb un 10,8 % dels vots i Unitat –el bloc opositor integrat pel Moviment Nacional Unit de l’empresonat expresident georgià Mikhail Sakaixvili i el partit Estratègia de Renaixement–, la tercera amb un 10,12 %. També superen el llindar mínim del 5% i accedeixen al Parlament els altres dos blocs opositors, Geòrgia Forta i Gajaria per Geòrgia, amb el 8,78 % i el 7,76 % dels vots, respectivament.

Tres dels quatre forces opositores, la Coalició pel Canvi, Unitat i Geòrgia Forta, han denunciat frau electoral i han declarat que no reconeixeran les eleccions i que sortiran a protestar aquest diumenge a Tbilissi.

L’actual primer ministre i líder de Somni Georgià, Irakli Kobakhidze, ha criticat la negativa de l’oposició a reconèixer la seva derrota i ha defensat que el sistema de votació implementat en aquests comicis “descarta totalment” la possibilitat d’una tupinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia