Política

judicial

L’Audiència arxiva la causa de la suposada trama russa del procés

Carpetada. L’Audiència de Barcelona ha arxivat la peça sobre la suposada ingerència russa en el procés independentista que el jutge Joaquín Aguirre va obrir per investigar per traïció l’expresident Carles Puigdemont, en una duríssima interlocutòria en què avisa al magistrat que podria incórrer en responsabilitats si desoeix la seva resolució .

En la interlocutòria, la secció 21ena estima el recurs que diversos dels imputats en el cas Volhov van presentar contra la decisió del jutge d’obrir una peça separada per seguir investigant l’anomenada “trama russa” del procés, just després de que l’Audiència frenés aquesta causa perquè considera que no estaven justificades les dues últimes pròrrogues.

Després d’obrir la nova peça per sortejar la decisió de l’Audiència –cosa que per a la sala va suposar un “clar i flagrant incompliment” de la seva resolució–, el jutge Aguirre va remetre una exposició raonada al Tribunal Suprem en què demana que s’investigui Puigdemont i el expresident català Artur Mas, entre altres, per les suposades connexions a Rússia per al procés independentista.

En la interlocutòria, l’Audiència de Barcelona acusa el jutge d’haver utilitzat “un subterfugi processal” per obviar les instruccions del mateix tribunal que anul·lava la pròrroga per seguir investigant el cas Volhov on també s’indagava sobre els contactes entre suposats enviats del Kremlin amb Puigdemont i el seu entorn. La resolució s’ha comunicat al Suprem perquè ho tingui en compte.

El jutge Aguirre va obrir el mes de juny passat un procediment per un delicte de malversació i alta traïció per la trama russa del procés en què investigava 13 persones, entre elles els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Puigdemont. Segons la interlocutòria també figuren com a investigats exalts càrrecs del govern, com Elsa Artadi; l’exresponsable de relacions internacionals de CDC, Víctor Terradellas; el diputat de Junts Francesc Dalmases; l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye; l’empresari rus establert a Barcelona Alexander Dmitrenko, a qui Espanya li va negar la nacionalitat pels seus suposats contactes amb els serveis d’intel·ligència russos; Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de Puigdemont; dos empresaris i dos periodistes, entre ells Carles Porta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.