Política

Mas i Montilla, reunits 'in extremis' per intentar salvar la resolució

El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que "l'ànim" de la seva formació és subscriure l'acord per demanar a les Corts espanyoles la renovació del Tribunal Constitucional (TC). El líder convergent no ha volgut confirmar la signatura de l'acord amb el tripartit, tot i que el portaveu de la formació al Parlament, Oriol Pujol, sí que ho ha donat per fet en una entrevista a TV3.

Després de les declaracions d'ERC que no signaran el document, tot i que hi votaran a favor, Mas ha demanat una reunió amb el president de la Generalitat, José Montilla. Aquest s'ha reunit abans amb el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira.

Per la seva banda, el secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha confirmat a la COM que la seva formació no ha canviat de postura respecte a la resolució que aquest matí es votarà al Parlament demanant, entre d’altres, la renovació del Tribunal Constitucional.

Ridao ha argumentat que “no trencarem el compromís d’unitat” (i per això hi votaran a favor) però insisteixen que no signaran el document perquè tot respon a “una maniobra de CiU i el PSC d’intentar xutar la pilota endavant”.

Ridao ha reiterat que “l’Estatut està en un cul de sac” i “més que sentenciat”. “El problema del Tribunal Constitucional no és una qüestió de renovació. I si fos això és com voler substituir el botxí perquè ens acabaran tallant el cap igualment”, ha afegit.

Mas ha dit que en una situació "normal" ell voldria donar una mica més de temps perquè el tripartit "es refaci", però com que "estem davant una situació excepcional", "esperaré a veure què diu Montilla".

Arran de les declaracions de Joan Puigcercós, que demanava ahir dimarts un govern de concentració després de la sentència del TC, Mas li ha replicat dient que "ell això no ho pot demanar" quan "no està d'acord" amb el document unitari per a la renovació del TC. El convergent ha titllat d'"immens poti-poti" les desavinences internes en el si del tripartit.

Mas ha assegurat que s'ha reunit amb els tres socis, PSC, ERC i ICV, per parlar sobre l'acord, i que ningú se'n va desmarcar. Així ha criticat el tripartit dient que "ens demanen unitat a l'oposició", però "a l'hora de la veritat qui l'ha demanat la trenca".

Tot i això, Mas ha manifestat que té "el màxim ànim perquè hi hagi una proposta prou consensuada al Parlament" i per tant la resolució pugui tirar endavant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.