Política

“Tinc la força, les ganes i l'experiència per tornar a ser president de Catalunya”

El president català ha estat escollit aquest matí a Girona candidat pel PSC per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, que se celebraran a la tardor

“Tinc la força, les ganes i l'experiència per tornar a ser president de Catalunya”. Així de contundent s'ha expressat l'actual líder del PSC, José Montilla, en el discurs posterior a l'acte que l'ha proclamat candidat pel partit socialista per a les properes eleccions al Parlament català.

Montilla ha assegurat que el seu partit “té moltes possibilitats” per tornar a governar Catalunya malgrat les enquestes el situïn en segona posició per darrera de CiU. El líder socialista ha precisat que “no es tracta de guanyar en les enquestes sinó de guanyar les eleccions” i ha insistit que “és important que els socialistes continuïn governant a Catalunya”.

Montilla ha reiterat que des del govern no “s'ha aconseguit explicar amb claredat” tot el que han fet en els darrers anys, però que això no ha de “tapar” la feina ben feta que s'ha fet, i que cal reivindicar tota l'etapa de govern progressista i d'esquerres, moment en què ha elogiat el mandat de Pascual Maragall en la seva etapa de president de la Generalitat.

Quant a la campanya electoral per a les properes eleccions que se celebraran a la tardor, Montilla ha manifestat que vol una campanya “neta, no de paraules gruixudes”.

El president català ha aprofitat per parlar de la oposició feta principalment per CiU i el Partit Popular. Dels primers ha dit que fan “sobiranisme de sofà” en contraposició al que ha dit que practica ell mateix, “la democràcia del carrer”, per recalcar que ell “no vol res que els catalans no vulguin”. També ha retret als convergents que CiU en les dues dècades que va governar Catalunya, tot i que va engegar molts dels projectes que ara s'han fet realitat, en el seu moment no va aportar “solucions operatives”. Així ha parlat del tema del transvasament, dels serveis socials, de la nova llei d'Educació i de l'Estatut.

Sobre el PP, ha dit que és el partit culpable de “desfermar” la catalanofòbia i és el “responsable” de la situació de desgast en les relacions Catalunya-Espanya.

L'actual president català també s'ha reafirmat en el seu ideari amb les paraules "jo sóc socialista i crec en la justícia social" i ha recalcat que "a diferència d'aquells que avui diuen una cosa i demà una altra" "jo sóc fidel als meus principis i no penso amagar-los". "No penso canviar principis per vots" ha conclòs.

En aquesta línia, Montilla ha continuat desplegant el seu ideari dient "jo sóc català i catalanista, com la majoria dels catalans; sóc espanyol i federalista, com la majoria dels espanyols; sóc europeu i europeista, com la majoria d'europeus".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.