Política

Albert Rivera considera que el pacte entre PSC i CiU "no respecta els mínims de la democràcia"

El líder de Ciutadans reclama a Mas i Montilla que retirin el tercer punt de l'acord, on s'afirma que el Tribunal Constitucional no està en condicions d'exercir les tasques que té assignades constitucionalment

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha comparegut al Parlament aquest matí per mostrar el seu rebuig al pacte que han signat PSC, CiU i ICV per demanar la reforma del Tribunal Constitucional.

Rivera ha afirmat que el pacte "no respecta els mínims de la democràcia". El president de Ciutadans ha anat més enllà i ha assegurat que el punt tercer de l'acord, en què s'afirma que el TC no està en condicions de fer front a les tasques que té assignades constitucionalment, "és un atemptat a la democràcia".

Rivera considera que "el que no pot fer el Parlament, ni el govern, ni el líder de l'oposició, és sumar forces per declarar-se en rebel·lió contra un tribunal que consideren que és incompetent". Per aquest motiu, el líder de Ciutadans ha exigit al PSC i a CiU que retirin el tercer punt de l'acord perquè "no podem demanar a un tribunal que deixi de ser tribunal, ni demanar a la justícia que deixi de ser justícia".

Per Rivera "és molt greu" que s'hagi pactat un document que posa en perill les regles de l'Estat de dret. Per Rivera, l'Estatut "és el caprici d'uns quants líders de la classe política catalana", i no és tolerable que els catalans hagin de patir la seva incompetència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.