Política

Montilla compareixerà al Parlament per parlar de crisi per avançar-se a la petició de Mas

Reacciona amb aquesta decisió a l'anunci que CiU havia decidit forçar un ple monogràfic. Vagi preparant les seves propostes", ha dit el president al líder de la federació

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest dimecres que compareixerà al Parlament per parlar de la situació de crisi econòmica. Un anunci que ha fet el president just després que el president de CiU, Artur Mas, hagi manifestat la seva intenció de forçar un ple monogràfic al Parlament sobre l'economia. "Vagi preparant les seves propostes", ha dit Montilla a Mas, "perquè el president demanarà comparèixer a petició pròpia, podrà escoltar el que estem fent i també m'agradaria que, per part seva, a més de crítiques hi hagi propostes".

Durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament, molt centrada en clau econòmica, el president de la Generalitat ha hagut de respondre la majoria de preguntes sobre quines són les iniciatives del govern per fer front a la crisi. En aquest context, el president de CiU, Artur Mas, ha anunciat la intenció de la federació nacionalista de forçar un ple monogràfic a la cambra catalana per poder parlar-ne "amb calma". La federació té diputats suficients per demanar-ho.

Mas creu que una sessió de control no és el format apropiat per parlar d'economia i per això ha anunciat que CiU demanarà un ple monogràfic per parlar-ne. "No tindria sentit que comparegués la setmana que ve el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al Congrés per parlar d'economia a nivell de tot d'Estat i que a Catalunya tinguéssim silenci i ens dediquéssim a parlar d'altres coses", ha dit.

Després de l'anunci de Mas, Montilla ha volgut prendre la iniciativa i ha retret a CiU la seva actitud en els plenaris i en els debats de política general. "Tant de bo aquesta predisposició no sigui exclusivament per buscar un titular, sinó que sigui ben ferma i amb contingut, tindrà ocasió de fer-ho", ha reblat.

Un cop el president ha fet l'anunci de la compareixença, fonts de la Presidència de la Generalitat han explicat que aquest mateix dimecres a la tarda es registrà al Parlament una petició per a un ple monogràfic. CiU ja havia registrat la seva pròpia petició, però fonts de la federació han decidit retirar-la després de la petició del president. Cal tenir en compte que la federació només pot demanar un ple extraordinari per cada període de sessions. D'aquesta manera, en retirar la petició d'avui, es podran reservar aquesta potestat per als pròxims mesos abans de les eleccions.

En aquesta legislatura, s'han fet dos plens monogràfics, un sobre desplegament de l'Estatut i un altre sobre l'acord del model de finançament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.