Política

JERC i C's s'enfronten pels homenatges públics a Samaranch

Les JERC condemnen el paper de l'administració i C's lamenta que les joventuts "prefereixin honorar terroristes que la persona que va portar els Jocs a Barcelona"

Les Joventuts d'ERC han condemnat aquest dijous mitjançant un comunicat els homenatges públics que s'estan duent a terme al voltant de la figura de l'expresident del COI, Juan Antonio Samaranch, per bona part de la classe política, mediàtica i econòmica del país. Segons les JERC, és "indigne" retre honors des de les institucions catalanes "a una persona amb una trajectòria falangista com la seva". "Samaranch va ser un dirigent destacat del franquisme, un règim feixista que es va caracteritzar per la seva cruel repressió sobre el poble de Catalunya", han criticat en el seu escrit.

Les JERC han recordat que Samaranch durant tota la seva trajectòria al COI "va treballar activament per impedir la presència de l'esport català en els organismes internacionals, impedint la creació d'un Comitè Olímpic Català o el reconeixement internacional de les nostres seleccions".

De seguida, Ciutadans (C's) ha reaccionat per lamentar les paraules del portaveu de les JERC, Gerard Coca, ja que "són el reflex dels estralls morals causats en una part minoritària de la joventut catalana després de 30 anys d'enginyeria social nacionalista”. A més, les JERC "manquen de la mes mínima autoritat moral per erigir-se com a jutge de la persona que va portar els Jocs Olímpics a la ciutat de Barcelona”, han dit.

C's argumenta que les JERC homenatgen a Barcelona un terrorista com Martí Marcó marcat per la seva condició de militant de les JERC i que, per això, no tenen dret a opinar sobre Samaranch. Per a C’s, abans de jutjar la trajectòria de ningú, haurien de començar per repassar la seva pròpia memòria històrica, aquella que ens recorda que Lluís Companys va protagonitzar en 1931 i en 1934 dos cops d'estat contra el govern de la Segona República espanyola, perquè aquesta deixi de tenir llacunes amnèsiques i, segons ells mateixos afirmen, no sigui “un simple concepte teòric, sinó que s'exerceixi en el dia a dia perquè els crims del passat no caiguin en l'oblit".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.