Política

Un jove manifestant palestí és mort per l'exèrcit d'Israel

En el marc de les protestes per la política d'assentaments de Tel-Aviv, els soldats han disparat a la població de Burin, a Cisjordània

Un jove manifestant palestí ha estat mort a trets i un altre greument ferit per soldats de l'exèrcit d'Israel, segons fonts palestines, a la població de Burin, al sud de Nablús, en el marc de les protestes per la política d'assentaments i d'extensió del domini jueu en territoris palestins per part de Tel-Aviv.

Els soldats israelians han entrat a la població amb l'objectiu d'impedir la confrontació entre habitants palestins i colons israelians procedents d'una colònia veïna i s'han enfrontat als manifestants palestins. La víctima del tiroteig ha estat un jove de 16 anys, identificat com Mohamed Ibrahim Qadus, que ha estat evacuat en un cotxe privat fins a l'hospital de Nablus, ja que l'exèrcit israelià ha impedit que el personal de la Mitja Lluna s'acostés al ferit, segons diversos testimonis.

El jove era un dels veïns del poble que llançava pedres contra els militars israelians que s'havien desplegat per protegir una quinzena de colons jueus que s'havia acostat al poblat. Fonts de l'exèrcit asseguren que els soldats desplegats a la localitat de Burin han utilitzat el material convencional per a aquest tipus de situacions, com bales de goma.

Un altre jove de la mateixa edat i família, Abdel Naser Qadus, ha hagut de ser ingressat a l'hospital en estat greu, amb una ferida a l'estómac.

la inclusió com a "patrimoni nacional israelià" dos llocs sagrats situats en territori palestí,com són la Tomba dels Patriarques, a Hebron, i la de Raquel, prop de Betlem. Es tracta de llocs que són de culte tant per a jueus com per a musulmans. L'incident s'emmarca en l'escalada de tensió entre israelians i palestins per la política d'extensió d'assentaments en territoris de la Cisjordània, que ha tingut la condemna internacional i, molt especialment, de l'administració nord-americana de Barack Obama.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.