Política

José Montilla rebutja la possibilitat d'un pacte a la basca a la Generalitat

El president català afirma que l'actitud de Fèlix Millet al Palau de la Música li “remou els budells"

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha descartat aquest dilluns la possibilitat d'una aliança entre socialistes i populars a Catalunya i, per tant, en una operació similar a la que ha portat Patxi López i el PSE al govern del País Basc.

Segons Montilla, “el País Basc té un mapa polític diferent [al de Catalunya], té violència, no es pot comparar”. El líder del PSC rebutjava així l'escenari que el secretari general de Convergència i líder de CiU, Artur Mas, va dibuixar dissabte passat en el consell nacional de la seva formació.

“Amb nosaltres no hi ha hagut hi ha ni hi haurà acord amb el PP ni hi serà mai”, ha declarat amb èmfasi. A més, ha recomanat al PP que retiri del recurs contra l'Estatut català “per tenir una mica de credibilitat” i poder tenir marge per a una aliança “amb qui ha pactat”, que és CiU. Montilla al·ludia a les diferències entre el País Basc i Catalunya que, segons ell, fan inviable, a parer seu, un pacte de característiques semblants al que ha portat els socialistes al govern d'Euskadi.

Montilla ha reiterat en el programa El secret de Catalunya Ràdio el seu rebuig a la convocatòria de noves consultes sobiranistes a Catalunya. “El mapa polític d'Arenys de Munt no és massa representatiu del mapa polític del país”, ha afirmat el propòsit de “treballar per la defensa dels nostres interessos, en el marc de l'Estatut.

El president de la Generalitat ha afirmat que l'havia “remou els budells” l' “actitud de deslleialtat” de l'expresident de la Fundació Palau de la Música, Fèlix Millet, en el cas de presumpta desviació de fons de la institució. Montilla ha afirmat que no coneixia els informes de la Sindicatura de Comptes sobre el Palau de 2002, perquè llavors era alcalde de Cornellà.

També ha anunciat que aquest dimarts el Consell Executiu de la Generalitat aprovarà un decret sobre la instal·lació de parcs eòlics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.