Política

La PDD vol promoure una gran manifestació el 12 de juny per reclamar l'autodeterminació

La plataforma sobiranista considera que, "superada l'etapa autonomista-estatutària, és el moment d'avançar en l'exercici de l'autodeterminació" fins a l'alliberament nacional

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha anunciat aquest dimecres que promou una "gran mobilització popular" el dissabte 12 de juny a Barcelona per a expressar la "voluntat" de Catalunya d'exercir l'autodeterminació. La PDD vol aprofitar l'embranzida de les consultes independentistes i ha instat a participar en la manifestació a les entitats que les han promogut. La PDD ha afirmat en un comunicat que pretén que la manifestació sigui el més àmplia possible i hi participin entitats, sindicats i partits polítics.

Sota el lema 'Per la democràcia, la feina, la solidaritat i la independència', la PDD ha instat partits, entitats, plataformes i moviments independentistes a sumar-se a la convocatòria del 12 de juny, en què volen reivindicar que l'exercici de l'autodeterminació és un "dret radicalment democràtic" i "indispensable per tenir eines suficients" per abordar els principals reptes del país. Per la plataforma sobiranista, "superada l'etapa autonomista-estatutària, és el moment d'avançar en l'exercici de l'autodeterminació" fins a l'alliberament nacional.

La PDD enumera entre aquests reptes i necessitats "aturar l'espoliació fiscal", perquè "sense sobirania fiscal" Catalunya està "condemnada a un robatori permanent i a haver de pidolar a l’Estat que l'espolia". "Sense sobirania fiscal qualsevol política seriosa per encarar la crisi, donar suport i no caritat als treballadors, incentivar les empreses i millorar les infraestructures del país, és impossible", asseguren.

També hi situen la necessitat d'un marc laboral i de benestar social propi; polítiques d'immigració per poder ser "autènticament solidaris sense que la paraula solidaritat signifiqui una perversa versió de l’espoliació", una política energètica i d'infraestructures pròpia; la promoció "decidida" de la llengua i la cultura catalanes com a eina de cohesió, i un "aprofundiment de la democràcia que obri vies de participació popular i de control i punició de les conductes corruptes". Per la PDD, l'assoliment d'aquests objectius passa per l'exercici "inajornable" de l'autodeterminació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.