Política

Artesa de Lleida aprova, amb els vots del PSC, una moció a favor de les consultes sobiranistes

El Ple de l'Ajuntament d'Artesa de Lleida (Segrià) va votar ahir dijous a la nit a favor d'una moció que instava a donar suport a les consultes sobiranistes. El govern socialista encapçalat per l'alcalde i president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons, va votar afirmativament i en bloc la proposta presentada per la Plataforma d'Entitats del municipi a favor d'organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya al municipi. En l'ordre del dia del Ple hi havia dos mocions sobre consultes: una d'ERC que no va rebre el suport del PSC, i l'altra que si que es va aprovar.

La primera moció, és a dir, la que va presentar ERC, va ser rebutjada amb sis vots en contra del PSC i dos a favor d'Esquerra. En canvi, la segona, presentada pel col·lectiu d'entitats d'Artesa de Lleida per l'autodeterminació de Catalunya en defensa del dret a decidir i de suport a una consulta popular per la independència a Artesa de Lleida, va rebre majoria absoluta de suport.Segons el grup municipal d'ERC, el fet que els republicans no retiressin la seva moció 'va garantir que tots els regidors i regidores socialistes tinguessin la necessitat de votar sí a la segona moció sense dubtar'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.