Política

ERC i ICV rebutjaran els pressupostos de l'Estat tot i aixecar el veto al Senat

Van permetre que la tramitació continués a canvi d'esmenes favorables a Catalunya però ara hi votaran en contra al Congrés

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, i el d'ICV, Joan Herrera, han ratificat aquest dilluns la seva intenció de rebutjar els pressupostos de l'Estat per al 2010 malgrat que van aixecar el veto al Senat perquè poguessin continuar el tràmit parlamentari a canvi d'incloure-hi esmenes per aconseguir més recursos per Catalunya.

Continuen pensant que els pressupostos no són els millors per combatre la crisi i que castiguen les classes populars. D'altra banda, tant Ridao com Herrera han destacat els esforços del govern català, al qual pertanyen els seus partits, per crear ocupació amb la bateria de mesures anticrisi pactades amb els agents socials i econòmics, i ho han contraposat a l'actitud del govern espanyol.

Ridao ha tornat a insistir que el fet que el seu grup optés per retirar el veto al Senat als pressupostos del 2010, no compromet ERC a aprovar-los, sinó que simplement ha permès incloure-hi esmenes per valor de 22,5 milions d'euros per Catalunya. Aquest dimarts, però, els pressupostos tornen al Congrés i ERC ha manifestat la seva intenció de rebutjar-los, en considerar que no són útils per fer front a la crisi.

També el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha recordat que les esmenes incloses als pressupostos no significaven un aval directe al pressupost. En aquest context, ha ratificat la seva posició contrària als pressupostos. "No s'han reorientat ni tenen un compromís social ni una política fiscal progressista", ha criticat, al temps que ha dit que "els pressupostos tenen unes grans mancances com les inversions en recerca i desenvolupament que han baixat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.