Política

El govern admet que prop d'un 10 per cent dels estudis encarregats per la Generalitat són poc útils

El conseller Castells informa sobre les incidències dels treballs encarregats el 2007 i destaca que no s'ha detectat cap il·legalitat en la seva contractació

El govern de la Generalitat ha reconegut que prop d'un deu per cent dels informes i dictàmens encarregats el 2007 presenten dubtes sobre la seva utilitat i que en un tres per cent més de casos el preu d'aquests treballs en relació a la seva utilitat també presenta dubtes. Aquest és el balanç de l'informe presentat al Parlament pel conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, sobre l'encàrrec d'estudis que no requerien concurs públic.
L'informe de l'interventor general de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Portabella, sobre els estudis i dictàmens encarregats per la Generalitat el 2007 ha admès incidències en 49 casos sobre una mostra de 300 treballs, és a dir, en un 16%. El conseller Antoni Castells ha destacat, fent referència al resultat de l'informe sobre els 2.500 estudis i dictàmens encarregats, que no hi ha cap il·legalitat ni irregularitat en aquestes contractacions.

Segons l'informe de l'interventor general de la Generalitat, hi ha “dubtes en la utilitat d'un 9,6% dels informes encarregats”, en un 3,3% “hi pot haver dubtes que el preu pagat tingui relació amb el valor intrínsec de l'informe” i és “discutible” que un 9% dels casos “encarregats a fora podrien haver-se realitzat per part dels serveis de la Generalitat”.

Dels 49 informes que presenten incidències, sis són de la conselleria de Cultura; un d'Economia; un de Justícia; quatre corresponen a organismes dependents de Política Territorial i Obres Públiques; quatre de Medi Ambient i set d'empreses dependents; tres més corresponen a la conselleria de Salut i deu a organismes depenents; cinc d'entitats que depenen d'Interior i Relacions Institucionals i Participació; tres més de Governació; dos d'Educació, dos d'Agricultura i un d'organismes dependents d'Acció Social. Sempre segons l'informe del govern, l'únic estudi que incorre en tres incidències (preu, utilitat i possibilitat d'usar recursos propis) era el de Medi Ambient, amb un cost d'11.368 euros.

El conseller Castells ha remarcat que la mostra dels estudis analitzats és esbiaixada perquè havien prioritzat dues àrees de risc, dels expedients per un import d'onze mil a dotze mil euros, i els d'un import superior a dotze mil euros, adjudicats sense concurs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.