Política

Els laboristes renuncien a pactar amb els liberals i faciliten l'arribada al poder de Cameron

Fonts de Downing Street informen que comencen les mudances a la seu del primer ministre britànic i la borsa de Londres pateix una important sacsejada

Les negociacions entre el Partit Laborista i els liberaldemòcrates per avaluar un possible govern de coalició s'han trencat a penes 24 hores després d'haver començat. Els laboristes renuncien a una aliança amb la formació de Nick Clegg i deixen franc el camí per a l'arribada del conservador David Cameron al govern.

Fonts de Downing Street recollides per la BBC s'han fet ressò a primera hora de la tarda de la ruptura de les converses i del fet que diversos vehicles de càrrega han arribat a la residència del primer ministre per carregar equipatge. La borsa de Londres ha acusat la notícia i els valors han començat a patir importants oscil·lacions des de les tres de la tarda.

La decisió dels laboristes d'aixecar-se de la taula de negociació aboca ara els liberaldemòcrates, la tercera força del Parlament britànic i clau per a l'establiment de majories, a entendre's amb els conservadors, la principal formació de la cambra que s'ha quedat a 20 escons de la majoria.

Tot i que la formació de Nick Clegg va iniciar la setmana passada els contactes per a la formació d'un govern de coalició amb els conservadors de David Cameron, la formació lib-dem va obrir el front de negociació amb els laboristes, en el que es podria entendre com una jugada per enfortir les seves demandes.

Això no obstant, aquest dimarts al matí el diàleg entre liberaldemòcrates i laboristes ha quedat trencat des de bon principi. A més de les notambles diferències que han constatat, diversos diputats laboristes i fins i tot membres del govern han expressat el seu desacord amb la formació d'una coalició de govern després d'haver perdut les eleccions. El ministre de Sanitat, Andy Durham, ha declarat que s'ha de "respectar el resultat de les eleccions".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.