Política

La detenció de tres etarres permet descobrir un zulo amb més de 100 quilos d'explosius

Rubalcaba vincula els presumptes mebre d'ETA a l'aparell logístic de la banda

La detenció aquest matí a França de tres presumptes etarres vinculats a l'aparell logístic de la banda terrorista ha permès a la policia descobrir un zulo en una localitat pròxima a la frontera, als Pirineus, que contenia més de 100 quilos d'explosius. Els tres arrestats eren els responsables de subministrar armes i explosius a l'aparell militar d'ETA.

Així ho ha assegurat en una roda de premsa el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha assenyalat que el zulo es troba a Ferrieres, molt a prop d'Osca. L'amagatall contenia 100 quilos de nitrat amònic i dotze litres de nitrometà.

El titular d'Interior ha assenyalat que els detinguts -Alberto Machaín, Aitzol Etxaburu i Andoni Sarasola- havien substituït com a responsables de la logística de l'aparell militar d'ETA a Itziar Plaza, detingut el 4 de juliol passat, i que en el pis on vivien que ocupaven s'hi han trobat una vintena de carmanyoles preparades per explotar i 42 detonadors industrials.

Durant el registre, la policia també ha confiscat quatre revòlvers, una furgoneta i material informàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.