Política

El Parlament balear tria com a nova presidenta la socialista Aina Rado en substitució de Maria Antònia Munar

La nova presidenta ha al·ludit a la "complicitat" de totes les forces polítiques per defensar millor els interessos dels ciutadans balears

El ple del Parlament balear ha aprovat aquest dimarts amb 30 vots a favor l'elecció d'Aina Rado com a presidenta de la cambrai en substitució de Maria Antònia Munar. Fins ara Rado era vicepresidenta primera.

Durant el ple, el PP ha proposat el vicepresident segon, Pere Rotger, com el seu candidat -que ha comptat amb 29 sufragis-, i també s'ha estudiat el nom del president popular a Menorca, Santiago Tadeo, per ocupar aquest lloc.

Després de la seva elecció, Rado ha agraït la "confiança" del seu grup, així com a la resta de partits que ja van confiar en ella per ocupar la taula el 2007. Dit això,  ha advocat per "arribar a acords i fer pinya" entre tots els grups per "fer possible" que el Parlament sigui l'"espai de debat que esperen els ciutadans".

La nova presidenta també ha al·ludit a la "complicitat" de totes les forces polítiques per, sota un clima de "respecte i tolerància", defensar millor els interessos dels ciutadans balears.

Així, ha remarcat que el seu despatx a la cambra "sempre estarà obert" a les iniciatives i suggeriments de tots els diputats.

Després del nomenament de la presidenta, Rado ha presentat la seva renúncia com a vicepresidenta primera i s'ha procedit a la votació d'Isabel Alemany, d'Unió Mallorquina, per ocupar el càrrec vacant. Alemany ha tingut el suport de 29 parlamentaris, 29 vots en blanc i un que va resultar nul.

Rado és diputada autonòmica del PSOE des de l'any 2004 i mestra d'Educació Primària de professió. A més, va ser directora general de Menors entre els anys 1999 i 2003, secretària d'Acció Social de la Federació Estatal d'Ensenyament d'UGT entre 1995 i 1998 i secretària general de la Federació d'Ensenyament d'UGT entre 1987 i 1995.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.