Política

Empentes entre ERC i els independentistes extraparlamentaris al Fossar de les Moreres

Representants del partit de Puigcercós han estat escridassats i xiulats en l'ofrena floral al lloc on hi ha enterrats els últims defensors de Barcelona del 1714

Una delegació d'ERC i independentistes de l'esquerra extraparlamentària han protagonitzat aquest divendres una tensa picabaralla durant l'ofrena floral al Fossar de les Moreres del partit de Joan Puigcercós, els membres de la qual han estat titllats de "botiflers", entre d'altres insults i consignes.

La comitiva republicana, encapçalada pel secretari d'Immigració del govern, el republicà Oriol Amorós, i el regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Xavier Florensa, ha estat rebuda amb esbroncades i xiulets per part del nombrós grup de joves de l'esquerra independentista extraparlamentària, que s'havien concentrat a la plaça abans.

Quan els republicans han fet la seva ofrena, part de l'altre grup s'ha llançat sobre la delegació d'ERC, per la qual cosa durant uns minuts s'han produït empentes i forcejaments, en una tensa picabaralla que, tanmateix, s'ha dissolt ràpidament.

La representació republicana estava formada per militants d'ERC i de les seves joventuts (JERC), que han cantat Els Segadors malgrat les empentes i les esbroncades.

En declaracions posteriors, Amorós ha criticat que "sempre hi ha minories que no saben gaudir de la bona notícia que és que el poble de Catalunya celebri un referèndum a Arenys de Munt, que cada vegada hi hagi més independentistes i que un partit independentista sigui al govern".

Per Amorós, els extraparlamentaris "tenen un problema", encara que ha considerat que es tracta d'una "minoria" i que l'independentisme és "majoritàriament pacífic, cívic i democràtic".

Pel Fossar dels Moreres –el lloc on hi ha enterrats els últims defensors de Barcelona davant de les tropes borbòniques–, hi han passat formacions i agrupacions independentistes que han llegit manifestos contra els governs espanyol, català i francès, i han donat suport a la consulta d'autodeterminació d'Arenys.

Precisament, un representant del Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació (MAPA), Agustí Barrera, organitzador de la consulta d'Arenys, ha criticat l'"oportunisme barat" d'ERC i CiU, així com la "por" del govern central que la independència "sigui l'únic camí" per a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.