Política

ERC i CiU eviten valorar l’aliança de Laporta i Reagrupament

Llorente sosté que l’oferta “no els preocupa” i Felip Puig s’escuda felicitant el president blaugrana pel triomf a Saragossa

Tant ERC com CiU van evitar ahir entrar a valorar la incidència electoral que pugui tenir l’eventual aliança en una candidatura conjunta de Joan Laporta i Reagrupament, que pràcticament es va oficialitzar en l’assemblea que diumenge passat va fer la formació que lidera Joan Carretero.

Des d’ERC –l’antic partit de l’exconseller de Governació, que ha festejat insistentment l’encara president blaugrana amb diversos reconeixements en actes simbòlics– s’apuntava que no es volen fer especulacions. El seu portaveu, Ignasi Llorente, es va limitar a afirmar que, “com a partit republicà que som, no ens preocupa la gent que vol participar en política”, sinó “la que no ho vol fer”. “Totes les implicacions en política ens semblen bé”, va dir, sortint al pas.

Per la seva part, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, encara va esquivar més referir-s’hi. “Felicito Laporta pel 2-4 a Saragossa. Va ser un molt bon resultat”, va afirmar irònic Puig, en línia amb el que el líder de CiU, Artur Mas, ha expressat reiteradament, negant-se a parlar del president del Barça fins que deixi el càrrec.

D’altra banda, el vicepresident del govern i exlíder d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, va reiterar que no té intenció d’abandonar l’activitat política després de les eleccions al Parlament, a les quals no es presentarà, tot i que no va afegir res de nou sobre les seves aspiracions concretes. Ho va dir en la presentació del seu nou llibre, 113 paraules per salvar. Es tracta d’un compendi de mots del català d’ús quotidià amb risc de desaparèixer, en el qual ha inclòs el vocable amitjar, que no apareix al diccionari normatiu i que va definir com a “agrupar, unir, concentrar”, tot i que, al text, també el relaciona amb la tendència dels partits polítics a moure’s cap al centre. Sosté que avui hi ha “una baralla per anar cap al centre” de l’espectre polític i una “tendència a no semblar radical”, que ha volgut reflectir amb aquest mot. Carod, que és filòleg, ha introduït altres exemples lligats a la política en el llibre, de to clarament lingüístic, que presenta com “un divertiment intel·lectual”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.