Política

El govern espanyol encara confia que el TC es pronunciï abans de l'estiu

Fonts del gabinet de Zapatero creuen que el nou ponent no necessita començar de zero, sinó abordar només els punts conflictius

El govern espanyol considera que el fet que el Tribunal Constitucional no hagi pogut aprovar aquest divendres una sentència sobre la constitucionalitat de l'Estatut no implica que el procés hagi d'allargar-se fins a després de les eleccions catalanes de la tardor i, de fet, no descarta que l'alt tribunal emeti una sentència definitiva abans de l'estiu.

Fonts governamentals han explicat que, tot i que el Constitucional ha de nomenar ara un nou ponent per redactar un altre esborrany de sentència, el fet és que no cal que els seus treballs tornin a partir de zero, sinó que el nou ponent podrà assumir tot el que ja està acordat i centrar-se a buscar acords sobre els punts més conflictius.

Una via de solució podria ser, segons les mateixes fonts, que la mateixa presidenta del Tribunal, María Emilia Casas, fos la ponent encarregada de redactar el nou esborrany.

Després de gairebé quatre anys i cinc esborranys de sentència, l'esborrany sotmès avui a votació per la ponent Elisa Pérez Vera, que anul·lava uns 15 articles de l'Estatut i en sotmetia a interpretació una vintena, no ha aconseguit prou vots al ple del Constitucional celebrat aquest migdia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.