Política

S'aguditza el conflicte diplomàtic entre Londres i Moscou

El govern britànic expulsarà 4 diplomàtics de l'ambaixada russa a Londres per la negativa de Moscou d'extradir Lugovoi

Rússia ha anunciat l'expulsió de 4 diplomàtics britànics, que hauran d'abandonar el país en un termini de 10 dies, com a resposta a la decisió que va adoptar el dilluns passat Londres pel cas Litvinenko. El Regne Unit també va donar deu dies de termini a quatre diplomàtics russos per abandonar el país davant la negativa oficial de Moscou d'extradir Lugovoi, principal inculpat de l'assassinat a Londres de l'agent secret Alexandr Litvinenko.

"A l'ambaixador de la Gran Bretanya, Tony Breton, se li ha lliurat una nota on es declaren persona non grata quatre funcionaris de l'ambaixada britànica a Moscou", ha dit Mijail Kaminin, portaveu del ministeri d'Exteriors de Rússia, citat per les agències russes.

El portaveu ha afegit que a partir d'ara els funcionaris russos no visitaran la Gran Bretanya i que Moscou no tramitarà visats pels funcionaris britànics.

A més a més, Rússia suspèn la cooperació amb la Gran Bretanya en la lluita contra el terrorisme en protesta per les accions de Londres pel cas Andrei Lugovoi, l'extradició del qual ha estat sol·licitada per la Justícia britànica i denegada per Moscou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.