Política

cubelles

L'oposició frena un crèdit de 3 milions per a projectes

L'ús del romanent de tresoreria en lloc dels préstecs per costejar actuacions centra el debat en el ple

Els grups exigeixen al govern en minoria del PSC i ERC que promogui un consens més ampli

El govern en minoria del PSC i ERC a Cubelles no va aconseguir suport en el ple de dilluns per aprovar crèdits, per un valor d'uns 3 milions d'euros, destinats a projectes com ara l'ampliació del cementiri i la remodelació del passeig marítim. Tots els grups municipals van coincidir en la necessitat d'invertir, però en aquest punt va acabar l'afinitat entre els partits, que es van enfrontar a l'hora de decidir com costejar les actuacions.

L'oposició va demanar al govern que, en lloc de demanar préstecs, utilitzi majoritàriament el romanent de tresoreria municipal –que supera els 3 milions– per pagar els projectes; segons el govern local, però, no es pot utilitzar tot el romanent per a les actuacions. Quan van defensar la seva proposta, el PSC i ERC van destacar l'estalvi de 2 milions respecte al pressupost inicial, i van defensar els crèdits. “L'endeutament és d'un 38%. Amb els préstecs arribarà al voltant del 68%. Ara és el moment de fer-ho”, va dir el regidor d'Hisenda, Xavier Grau (PSC). El regidor també va destacar la priorització de projectes subvencionats per altres administracions; les obres de millora del nucli antic, la construcció d'una biblioteca, l'ampliació del cementiri i el nou passeig disposen d'aquests ajuts econòmics.

El PSC i ERC van criticar el seu exsoci de govern, CiU, i van recordar que al maig havia votat a favor d'un pressupost que ja incloïa aquests projectes i el seu finançament, però aquest dilluns s'hi va oposar. “L'únic que hem dit és que, si podem pagar el projecte amb el romanent de tresoreria, no recorrerem al préstec”, va respondre el regidor de CiU Joan Albet.

Per ICV, “cal treballar més bé els projectes amb tots els grups per veure quines són les inversions necessàries”. El PP va demanar una “millor gestió municipal” de la despesa pública, i una reducció del deute.

LA FRASE

[A CiU] Pel pla de mandat que van tirar endavant amb el PSC i ERC, donin suport a allò en què creien
Maria Lluïsa Romero
alcaldessa de cubelles


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.