Política

Les comarques de Lleida tornen a la situació del 1992

CiU recupera els 9 diputats que no aconseguia des de fa divuit anys

El PSC manté els 3 escons però baixa del 22 al 14,5%

L'independentisme empataria al segon lloc si hagués anat unit

A les ter­res de Lleida i del Piri­neu el repar­ti­ment d'escons és gai­rebé una còpia dels resul­tats del 1988 i el 1992, només amb un escó de diferència, que gua­nya el PP en detri­ment del PSC. Des d'aque­lla llu­nyana data CiU no acon­se­guia 9 dels 15 dipu­tats que té assig­nats la demar­cació. El PSC, tot i enfon­sar-se amb gai­rebé 15.000 vots menys, manté els tres dipu­tats. El PP gua­nya uns dos mil vots que li resul­ten sufi­ci­ents per acon­se­guir el segon dipu­tat, i ERC s'enfonsa amb la pèrdua de la mei­tat dels vots que va obte­nir el 2006 i es queda amb un únic dipu­tat. A totes les comar­ques del pla de Lleida, on el 2006 ERC havia acon­se­guit la segona posició, l'ha cedit ara al PSC.

Això no vol dir que el vot inde­pen­den­tista hagi des­a­pa­re­gut. SI i Rcat no obte­nen cap dipu­tat, però si aques­tes for­ces i ERC hagues­sin anat jun­tes, hau­rien que­dat a uns cen­te­nars de vots del PSC, la segona força.

A la demar­cació de Lleida també ICV ha sor­tit mal parada, ja que l'únic dipu­tat que tenia, Fran­cesc Pané, no s'asseurà aquesta legis­la­tura a l'hemi­ci­cle.

El PSC cau a la capi­tal

A la ciu­tat de Lleida el PSC, que governa a la Pae­ria amb majo­ria abso­luta, gai­rebé perd la segona posició en favor del PP, que s'ha que­dat a un miler de vots de superar els soci­a­lis­tes. Al Piri­neu, CiU se situa entre el 46% i el 51% dels vots a totes les comar­ques excepte a l'Aran, on obté el 43% dels vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.