Política

Altres municipis de la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya

Olot

Els Verds-Alternativa Verda, el partit de l'ecologista olotí Santiago Vilanova, torna a concórrer a les eleccions municipals de la capital garrotxina. Aquesta vegada ho fa juntament amb Solidaritat Catalana per la Independència, que treballa per intentar fer prosperar una coalició de partits ambientalistes i sobretot independentistes. De fet, el partit de Vilanova ja ha participat amb Solidaritat a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. Per tant, també estarà amb la formació de Laporta en les altres llistes que es facin a la Garrotxa. Santi Vilanova no serà, però, el cap de llista.

Montagut i Oix

Narcís Ribes, alcalde de Montagut i Oix per ERC des del 1999, no es presentarà a la reelecció. El fet que ara estigui compromès amb Reagrupament havia provocat que, en cercles polítics comarcals, s'especulés sobre la possibilitat que ara fos candidat per aquest partit. No serà així.

La Vall d'en Bas

L'actual alcalde, Miquel Calm, es torna a presentar en la reelecció per Convergència i Unió. Es convertirà en un dels anomenats alcaldes històrics. Opta a l'alcaldia per quarta vegada. Sempre ha governat amb majoria absoluta. Durant el proper mandat, s'ha d'escollir traçat de la variant de les Preses i executar-la o començar les obres. Ell sempre ha apostat per fer-la sota la Marboleny, amb túnel.

La Vall de Bianya

L'alcalde de Convergència i Unió a la Vall de Bianya, Albert Busquets, un dels valors de la federació a la Garrotxa, no serà cap de llista. Per raons de feina, Busquets ha d'estar moltes hores fora del municipi i, per això, deixarà pas a altres persones.

Ogassa

L'alcalde d'Ogassa, Ramon Tubert, deixa la política municipal, després d'haver estat al càrrec durant vint anys, tot i que en dos períodes diferents. Tubert també havia estat regidor durant vuit anys més. És un dels polítics en actiu amb més experiència a l'esquena a la comarca del Ripollès. Molt popular per dur sempre barretina, va ser l'últim alcalde de la Dictadura i, ja en democràcia, va ser de Centristes de Catalunya, independent per CiU, de Convergència i Unió i, en la darrera etapa, la de l'actualitat, en la llista Independents per Ogassa.

Alp

Els Independents d'Alp-Progrés Municipal, l'Alternativa Cerdanya, de l'històric Francesc Rosell, i ERC, que van sumar contra CiU, de Salvador Rigola, que va obtenir quatre regidors, hauran de treballar fort a la campanya. I és que han de remuntar un començament de mandat polèmic per la coalició tripartida que van acabar fent i, més endavant, per la revisió del pla general d'urbanisme, sobretot al sector de la Molina, on una plataforma s'hi ha oposat frontalment.

La Cerdanya

Les consultes per a la independència van arribar tard a la comarca, excepte a Bolvir, que s'hi va afegir a la primera tongada, i Alp, a la segona. Finalment, se'n van fer també a Prats i Samsor, Guils de Cerdanya, Urús, Lles i Bellver de Cerdanya i, finalment, a Puigcerdà. Caldrà veure ara els municipis cerdans on Solidaritat Catalana per la Independència, que ha capitalitzat majoritàriament aquest moviment, es presenta.

Planoles

Eva Salmeron té el repte de mantenir per Convergència i Unió l'alcaldia de Planoles, que, a mitjans de l'actual mandat, ha viscut el procés judicial de l'alcalde, José Antoni Fernández Cid, denunciat pel Consell Comarcal del Ripollès per uns pagaments presumptament irregulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.