Política

El cònsol espanyol a Tunis, refugiat al soterrani per l'explosió de diverses bombes

Cap país de la Unió europea engega de moments programes de repatriació de ciutadans

El cònsol d'Espanya a Tunis s'ha vist obligat aquest divendres a refugiar-se en el soterrani de la seva residència juntament amb la seva família després de l'explosió de diverses bombes “molt prop” del seu domicili, segons ha informat l'ambaixador espanyol davant el país magrebí, Antonio Cosano, que ha hagut de travessar aquest matí amb el seu vehicle una barricada en flames.

“El cònsol d'Espanya està amb la seva família en el soterrani perquè hi ha hagut bombes que han esclatat molt prop de la seva residència. Ha hagut d'estar allí amb la seva família i amb els seus fills. Però amb el telèfon sempre en mà per a atendre la trucada de la colònia d'Espanya aquí”, ha relatat el representant diplomàtic, en declaracions a TVE.

L'ambaixador ha assegurat que aquest divendres hi ha hagut “una situació crítica” al país magrebí, en el qual s'han registrat “cremes de cases de la família del president” Ben Alí, que ha abandonat a la tarda la nació. Ell mateix, segons ha relatat, ha hagut de travessar amb el seu vehicle “una barricada que estava cremant”.

Cosano ha considerat que Tunis està “vivint un moment històric”, “un moment difícil i crucial”, i ha recomanat als espanyols que “respectin el toc de queda” i “es quedin en les seves cases”. Segons les seves estimacions, en l'actualitat hi ha uns 400 turistes i la colònia espanyola està formada per més de 600 persones.

Sobre la possibilitat de repatriar als espanyols, ha explicat que aquest divendres no es realitzarà aquest procés, no plantejat encara per “cap país de la Unió Europea”, i ha subratllat que caldrà esperar a demà, dissabte, per a veure com evoluciona la situació. “Demà es tranquil·litzar”, ha pronosticat, abans d'afirmar que el país ara està en “compàs d'espera” per a veure com evoluciona la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.