Eleccions sindicals a l'Ajuntament de Silla
Com un mal presagi, els resultats de les eleccions acabades de celebrar a l'ajuntament de Silla han estat: UGT, 3; CCOO, 2; CGT, 2; CESIF, 1 i SPPLB, 1. Salta a la vista que el sindicat socialista ha perdut l'hegemonia que havia tingut fins ara, que era al voltant dels dos terços; que Comissions Obreres ha doblat els resultats; que un nou sindicat d'esquerres ha irromput en les oficines municipals, l'anarcosindicalista CGT; que la policia té el seu representant del seu sindicat; i que el CESIF es manté testimonial. L'esquerra sindical, doncs, continua dominant la plantilla, però la UGT ja no.
Què ha passat? Quina explicació té la davallada del totpoderós sindicat, comandat per Tina? Quina responsabilitat té Tina? Sembla que quan es varen conèixer els resultats la mamprengueren, i que des de la federació se li han demanat explicacions. L'opinió sobre la davallada ugetista, d'un vell sindicalista, és que la col·laboració de la UGT, a nivell nacional, amb el govern i no haver plantat cara pel retall i la congelació dels sous dels funcionaris, els ha passat factura. I encara hi ha qui opina que ha estat la conseqüència de la promoció interna de Tina, tan inoportuna com descarada, i l'abandó de les seues responsabilitats sindical a l'ajuntament, per haver mogut a la federació.
Pel que fa a una altra figura important del sindicat socialista, una altra sindicalista opina que “Adela ha estat molt llesta i s'ha retirat a temps, perquè sabia que la UGT anava a perdre”. La sorpresa major ha estat el canvi radical de l'ugetista Paco Molina, ara també ex-socialista, que, molt enutjat amb Baixauli i amb Tina, per diverses raons polítiques i laborals, s'ha passat al CESIF. La policia, malgrat que l'actual govern els ha instal·lat una mena de “cortijo” privat, ha plantat cara fent ranxo a banda, com dient que ni es fien ni en tenen prou amb el que tenen, i com ells van a la seua han obtingut el seu representant.
De totes maneres, aquestes eleccions no són extrapolables a les properes eleccions municipals, perquè, entre altres raons, els polítics que podrien tindre responsabilitats, concretament l'alcalde, Vedreño i Roser Saborit com a regidora de personal, no formaran part de la propera llista electoral socialista i la funcionària que ha dirigit arbitràriament i amb mà de ferro, tota la política de personal, Amparo Cuñat, a més de no ser veïna de la ciutat, deixarà les seues funcions, quan en maig s'hi reintegre el cap de personal, Javier Cuenca.