Política

FLIX

CiU fitxa la portaveu d'una plataforma favorable al cementiri nuclear

Montserrat Estela, de la plataforma Volem Viure a Flix, serà la cap de llista de la federació nacionalista en les eleccions municipals del 22 de maig

La portaveu de la plataforma Volem Viure a Flix, Montserrat Estela, encapçalarà la candidatura de CiU en les pròximes eleccions municipals. Tot i que Volem Viure a Flix no s'ha manifestat obertament a favor de la instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Ascó, la realitat és que aquesta plataforma ha participat activament en la campanya impulsada per l'Ajuntament d'Ascó. Així, Estela es va reunir amb el gerent de l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears i l'alcalde d'Ascó, el convergent Rafel Vidal, durant l'elaboració de la candidatura d'Ascó al cementiri nuclear i ha promogut diversos actes per difondre les virtuts de l'MTC, com una conferència de l'alcalde de Borsele.

La presentació pública d'Estela va tenir lloc ahir al vespre a la sala Ca Don Ventura i va anar a càrrec del president de CiU a les Terres de l'Ebre i delegat del govern, Xavier Pallarès, que va confirmar el fixatge de la portaveu del moviment veïnal. Tot i que en principi era prevista l'assistència del president de CiU al Parlament i secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, finalment no va poder ser-hi per un problema de salut.

Amb la incorporació d'Estela a les files de CiU, la federació ja té dos candidats a l'alcaldia favorables a l'MTC. Un extrem que farà menys creïble la versió oficial de CiU contrària a la instal·lació del cementiri nuclear a Ascó. De fet, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya ha demanat a CiU que no avale la candidatura de Rafel Vidal, al qual el partit va obrir un expedient fa més d'un any.

Estela substituirà Pau Llecha Cervelló, actualment regidor a l'Ajuntament i que anava de número 2 a la llista de CiU en les eleccions del 2007, com a independent. CiU, que només té un regidor a l'Ajuntament de Flix, forma part del govern local que és d'unitat. L'alcaldia l'han compartit ERC i socialistes.

Plataforma per reclamar llocs de treball

La plataforma Volem Viure a Flix es va crear el 2009 a la Ribera d'Ebre davant l'allau d'empreses que van tancar les portes i retallar les seues plantilles. Especialment la química Ercros, que encara està aplicant l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va pactar amb el comitè d'empresa després de nombroses mobilitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.