Política

Sense la gran coalició per fer fora el govern

argentona El que havia de ser una gran unió de fins a quatre forces polítiques per desbancar el pacte entre TxA i CiU finalment ha quedat en res, i només SI i ERC sumen esforços

Amb la voluntat de sumar esforços per desbancar l'actual govern municipal d'Argentona –TxA i CiU–, fins a quatre forces polítiques –l'Entesa, SI, ERC i la CUP– van estar setmanes estudiant presentar-se conjuntament. Aquesta gran coalició finalment no ha prosperat, i només SI i ERC concorreran unides sota el paraigües d'Argentcat a les properes eleccions municipals. I és que al final seran vuit les candidatures sobre les quals els argentonins podran dipositar el seu vot el 22 de maig.

L'actual alcalde, Pep Masó, afronta la seva elecció al capdavant de l'agrupació independent Tots per Argentona (TxA), que fa quatre anys va causar sensació atès que va ser la força més votada en el primer cop que la formació es presentava en un comicis. Gràcies al pacte de govern amb CiU, TxA va poder aconseguir l'alcaldia. Precisament, dins les files nacionalistes es torna a apostar per Ferran Armengol després d'haver format part del darrer govern argentoní.

Una de les cares noves en aquesta contesa és la d'Àngel Puig, que encapçala l'Entesa, una formació històrica a Argentona. Puig agafa el relleu d'Ester Merino, que va acabar el mandat passat (2003/2007) com a alcaldessa en substitució d'Antoni Soy. Per la seva banda, el PSC torna a dipositar la seva confiança en Salvador Casas i el seu equip. Els socialistes esperen millorar els resultats de fa quatre anys i ampliar els dos regidors –a l'oposició– que ara mateix tenen a l'Ajuntament.

Jesús Hita torna a ser el rostre del PP. Tant el candidat com la formació s'han posat com a repte “ser decisius” i augmentar el seu espectre electoral. L'incombustible Fèlix Rosa encapçala per tercera vegada les files independents d'Agrupació d'Argentona (AGR-AR) i promet presentar batalla amb vista a obtenir resultats més bons que li permetin superar l'actual regidor que ara té al consistori. El panorama electoral d'Argentona es completa amb dues forces que es presenten per primera vegada: Argentcat i la CUP.

En el primer cas, aquest nou grup polític sorgeix de la unió de forces entre ERC i SI. De fet, és Pere Móra, provinent de SI, l'encarregat d'encapçalar aquesta proposta. L'actual regidor d'ERC, Mael Pérez, va de número dos per formar tàndem amb Móra. Per la seva banda, la CUP també mira de fer-se lloc dins l'atapeït consistori argentoní. La formació independentista posa al capdavant el jove Eudald Calvo. Amb aquest ventall tan ampli de formacions i opcions polítiques, serà interessant veure la composició del nou Ajuntament, que tindrà reptes tan cabdals com ara solucionar de quina manera afectarà a Argentona la construcció de la ronda de Mataró. En aquest sentit, algunes forces apunten que, amb la nova infraestructura, el poble quedarà sense accessos a l'autopista. Desencallar el projecte urbanístic de Can Doro o tornar a gestionar La Sala –que s'inaugurarà oficialment a l'estiu– seran altres temes que s'hauran de desenvolupar i treballar.

Pep Masó
TxA
58 anys. Alcalde. Aspira a la reelecció després del seu primer mandat.
Ferran Armengol
CiU
65 anys. Primer tinent d'alcalde. Ha governat juntament amb TxA.
Àngel Puig
L'Entesa
57 anys. Arquitecte tècnic. Relleva Ester Merino a l'Entesa.
Salvador Casas
PSC
46 anys. Expert en associacionisme. Espera millorar els resultats.
Jesús Hita
PP
39 anys. Agent comercial. Confia que el PP sigui “decisiu”.
Fèlix Rosa
AGR-AR
60 anys. Empresari. És el tercer cop que es presenta.
Pere Móra
Argentcat
39 anys. Arquitecte tècnic. Lidera la nova coalició entre SI i ERC.
Eudald Calvo
CUP
25 anys. Estudiant d'econòmiques. Primer cop que la CUP es presenta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.