Política

tortosa

Artur Mas repta els electors a guanyar a les quatre capitals ebrenques

El president de CiU ofereix el míting central a Tortosa, davant de més de 700 persones

Denuncia la “nefasta herència” del tripartit

En el primer cap de setmana de campanya electoral per al 22 de maig, ahir el president de CiU, Artur Mas, va fer el míting central del partit a l'Ebre. En un acte al pavelló del Temple, Mas va mostrar els seus reptes per al territori: guanyar a les quatre capitals de comarca de les Terres de l'Ebre, on actualment tenen dues alcaldies, la d'Amposta i la de Tortosa.

Artur Mas va demanar als electors que van donar confiança a CiU el 28 de novembre que ho tornin a fer ara el 22 de maig. “Cal fer els mateix esforç que es va fer en les autonòmiques per donar força al projecte de CiU”, va manifestar. “Fa quatre anys, en condicions difícils, vam aconseguir dues de quatre alcaldies, una ja la teníem, que era la d'Amposta, però amb Ferran Bel vam aconseguir recuperar la de Tortosa”, va recordar Mas.

Més de 700 persones van assistir al dinar-míting que englobava el conjunt de les 52 candidatures de CiU a les Terres de l'Ebre. En l'acte també van defensar els seus projectes municipals els alcaldables Carles Luz, de Gandesa, i Joan Pinyol, de Móra d'Ebre, així com els alcaldes Manel Ferré, d'Amposta, i Ferran Bel, de Tortosa.

Abans del dinar-míting celebrat al pavelló del Temple de Tortosa, Mas també va participar en un altre acte electoral a Deltebre, presentant la candidatura de Lluís Soler.

Atac als socialistes

En clau nacional, mentre Xavier Trias evita parlar del seu rival en la campanya de Barcelona, ahir, el president, Artur Mas, va atacar per segon dia consecutiu els socialistes denunciant que la “mala herència” del tripartit obliga el govern de CiU a prendre mesures. La direcció nacionalista ha estudiat el repartiment de papers a consciència, ja que han percebut que les crítiques al PSC i al tripartit encara són els pinyols que més aplaudeixen els seus assistents en els mítings. No és ben bé una actitud defensiva perquè mobilitza electorat, però volen mantenir Trias en un paper estricte d'alcaldable, segons fonts de CiU.

Mas va insistir ahir en discursos a Deltebre i Tortosa en aquest missatge, alhora que el conseller d'Interior, Felip Puig, va fer el mateix a Cornellà de Llobregat i Josep Antoni Duran, a Solsona. La intenció de la direcció de CiU és continuar pressionant en aquesta línia fins dimarts, que és quan en el Congrés es votarà si el govern del PSOE ha de pagar els 1.450 milions que deu del fons de competitivitat. “Aquests que ara criden molt en contra de nosaltres són els que governen a Madrid i neguen a Catalunya el que ens deuen”, va denunciar Mas, acompanyat del candidat de CiU a Deltebre, Lluís Soler. “Els que fins fa quatre dies governaven i gastaven més del que podien, posant en perill l'estat del benestar, ara es dediquen a criticar-ho tot”, hi va afegir.

LA FRASE

En lloc de criticar, el que haurien de fer és posar-se al costat de la Generalitat perquè Madrid pagui
Artur Mas
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.