Política

administracions

CiU aconsegueix 34 consells comarcals i en deixa sis al PSC

Respecte al 2007, n'hi ha pres set als socialistes i també s'ha adjudicat el del Priorat, que era a mans d'ERC

El domini de CiU s'estén als consells comarcals. En principi, dels 40 que hi ha a Catalunya en controlarà 34, ja que n'ha recuperat vuit en relació amb les eleccions del 2007. Això quant a regidors o nombre de vots, perquè en alguns casos el panorama ha quedat tan ajustat que caldrà veure de quin costat es decanten en funció dels pactes.

Segurament, un dels casos més incerts és el del Consell Comarcal del Maresme, on ha desfet l'empat tècnic i ha obtingut dotze regidors, mentre que els socialistes es queden amb nou. Amb tot, l'entrada de Plataforma i la CUP fa complicats els pactes i es podria reeditar l'acord entre el PSC, ERC i CiU, però ara liderat per aquests últims.

Tampoc està clar què passarà al Consell Comarcal del Pallars Jussà, on CiU i el PSC han empatat a vuit regidors però els convergents han guanyat per un estret marge de 34 vots. Tindrà ara la clau ERC, que queda amb tres consellers perquè dels quatre que va obtenir el 2007, n'ha perdut un en favor de CiU. El resultat a l'Alta Ribagorça també és ajustat (9-8 per a CiU), però pactant amb el PP o Solidaritat es garantiria la majoria.

A més, Convergència s'ha imposat amb certa facilitat en dues comarques d'on es venia d'un empat tècnic amb el PSC. Ara segurament podrà governar al Tarragonès (del 12-12 passa a 13-11 i pot desfer el tripartit i pactar amb el PP) i l'Alt Penedès (del 10-10 es passa a 14-12 i podria sumar amb ERC). A més, CiU ha recuperat amb comoditat l'ens supramunicipal de l'Anoia, el Baix Empordà i el Priorat, que en aquest cas era l'únic a mans d'ERC.

Així, el PSC segurament veurà el seu poder reduït a sis consells: els del Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Segrià i els dos del Vallès.

LA XIFRA

8
consells comarcals
són els que CiU ha recuperat, com a mínim per nombre de vots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.