Política

sitges

Els partits dialoguen però no tanquen cap acord

Les converses entre CiU, el PP i els dos grups independents avancen, tot i que encara no hi ha cap pacte decidit

Tant el PSC com CiU insisteixen que no hi ha cap acord de govern descartat

Les converses entre els partits de Sitges per formar govern continuen, però encara no hi ha cap pacte tancat, ni es descarta cap opció d'acord. Així ho asseguren el PSC, CiU, Nou Horitzó i Sitges Grup Independent, que majoritàriament confien que la situació s'aclareixi el proper cap de setmana. Tot i això, el pacte amb més possibilitats continua sent la suma de regidors de Convergència i Unió, el Partit Popular i els grups independents.

CiU, amb sis representants, i el PP, amb tres, només necessitarien dos dels regidors de NH, o de Sitges GI. No obstant això, es preveu la possibilitat d'incloure en l'acord els dos partits per aconseguir “un govern més favorable, perquè representaria més els ciutadans”, segons el número dos del PP de Sitges i president del PP al Garraf, Ferran Ignasi Llombart. “Encara s'està negociant, però el pacte més possible és el de CiU, el PP i un grup independent o ambdós”, assegura Llombart. La CUP, amb un regidor, també està tenint els primers contactes amb els partits.

Llombart descarta la sociovergència i diu que el seu partit “està centrat” a consensuar el programa amb CiU i els independents amb la intenció que el pacte “se solidifiqui com més aviat millor”. “Els interlocutors dels quatre partits ens coneixem molt. No hi ha hagut exigències de ningú, simplement ganes de treballar”, explica Llombart.

El número tres del PSC i primer secretari de la Federació de l'Alt Penedès i el Garraf del partit, Rafael Roig, afirma que “tot està obert”. “Com a primera força ens toca intentar formar govern, i això és el que estem fent. La nostra obligació és parlar amb tothom i fer un govern el màxim de fort”, afirma Roig, que afegeix que els socialistes “no han descartat cap acord”.

“Possibilitats obertes”

“De moment no hi ha res tancat. Totes les possibilitats estan obertes”, sosté el candidat de CiU, Miquel Forns, a l'hora de valorar les trobades amb els diferents partits. Forns assegura que la federació nacionalista “preveu totes les possibilitats”. “Nosaltres estem molt oberts al diàleg, i la resta de forces, també. M'ha sorprès positivament el PSC, perquè busquen punts de trobada”, explica l'alcaldable de CiU. Segons Miquel Forns, “ara cal plasmar voluntats clares”.

Tant Lluís Marcé, de Nou Horitzó, com Vinyet Lluís, de Sitges Grup Independent, certifiquen que de moment, no hi ha pacte. “Se n'està parlant, però encara no hi ha cap conclusió”, diu Marcé, que assegura “no tenir cap preferència” sobre el possible acord. El partit de Lluís està “escoltant” les propostes d'altres forces, però encara ha de valorar si entra en un pacte de govern. “El tema està totalment obert”, sosté Lluís.

El pacte més probable és el de CiU, el PP i els independents. Els acords encara s'estan negociant
Ferran Ignasi Llombart
número dos del pp
Com a primera força, la nostra obligació és parlar amb tothom i fer un govern fort
Rafael Roig
Número tres del psc
Em sorprèn positivament l'actitud del PSC, perquè està buscant els punts de trobada
Miquel Forns
alcaldable de ciu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.