Política

badalona

Els militants de CiU es mostren dividits

Un pacte amb el PSC o anar a l'oposició i obrir la porta a un govern del PP són les opcions

L'assemblea de militants de CDC, celebrada ahir al Museu de Badalona, no va servir per aclarir el rumb que ha de prendre la formació pel que fa al seu futur dins l'Ajuntament. Més aviat s'hi va constatar la divisió que plana entre la militància de Convergència. Una part sembla favorable a continuar formant part d'un govern municipal integrat per la federació nacionalista i pel PSC. Això sí, marcant, i amb força, el full de ruta de l'executiu local durant els quatre anys vinents. Però també hi ha un sector, i ara per ara fins i tot més nombrós que el primer, que té clar que CiU ha de passar a l'oposició i que la batuta de la ciutat l'ha de tenir el PP, que per alguna cosa ha guanyat les eleccions. L'alternativa que es comença a desinflar, segons va detallar el cap de llista de CiU, Ferran Falcó, un cop va finalitzar l'assemblea, és la de votar a favor de la investidura de Jordi Serra com a alcalde per mantenir-se després a l'oposició.

Falcó va admetre que l'assemblea havia servit per constatar que, com passa aquests dies a la ciutat, “dins la militància també hi ha opinions per a tots els gustos”, i va assegurar que de moment la balança sembla que continua inclinada cap a la banda d'anar a l'oposició i respectar la victòria del Partit Popular, que hauria de governar en solitari.

El candidat convergent també va garantir que la possibilitat d'accedir a l'alcaldia “no serà ni de bon tros clau” i va agrair “la confiança” que els militants, en una assemblea que es va allargar durant dues hores i mitja, han dipositat en ell.

Els militants de CDC es retrobaran el 9 de juny, dos dies abans del ple d'investidura. La nova trobada serà ja clau per al futur de CiU, i per al de la ciutat de Badalona. Abans, però, encara es faran molts moviments. Avui mateix, el PSC i CiU es veuran les cares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.