Política

TERRES DE L'EBRE

El PSC, ERC i ICV asseguren que amb CiU l'Ebre recula

Critiquen el pressupost de la Generalitat, que preveu una inversió de 65,1 milions d'euros

El nou hospital, el desplegament de la fibra òptica i la C-12 són actuacions que troben a faltar

Un pressupost que confirma les pitjors sospites i que fa recular les Terres de l'Ebre. Aquestes són algunes de les manifestacions que fan el PSC, ERC i ICV per valorar la inversió que el govern de la Generalitat ha previst fer aquest 2011 a les Terres del'Ebre. Un pressupost de 65,1 milions d'euros, que queda lluny dels 226 milions d'euros del darrer pressupost del govern tripartit. Tot i que el govern ha retallat les inversions a tot el país, el president d'ERC a l'Ebre, Gervasi Aspa, sosté que només l'Alt Pirineu i l'Aran rebran un percentatge inferior del pressupost que les comarques ebrenques. “La inversió del govern a l'Ebre serà un 3% del total del pressupost; ens deixen a la cua del país”, va assenyalar Aspa. “En els últims anys es va fer una discriminació positiva de les Terres de l'Ebre, perquè el territori ho necessitava, però ara hem tornat a baixar de categoria”, va lamentar la diputada socialista i alcaldessa en funcions d'Ulldecona, Núria Ventura. El PSC presentarà esmenes a la totalitat del pressupost de la Generalitat, però també de sectorials. “No hi ha cap obra en equipaments educatius ni sanitaris”, va manifestar Ventura.

També el president d'ICV a l'Ebre, Jaume Forcadell, va criticar que la Generalitat no discrimine positivament les Terres de l'Ebre. “Sabíem que el govern de CiU aprofitaria la crisi per les retallades socials i per reduir la inversió a la perifèria”, va dir Forcadell.

Entre les inversions que el PSC, ERC i ICV troben a faltar en el pressupost d'enguany figura la redacció del projecte de l'hospital de Tortosa, el col·legi de Sant Llàtzer, el desplegament de la xarxa de fibra òptica, la variant de la C-43 a Gandesa o l'estudi del desdoblament de l'eix de l'Ebre. “Un pressupost auster significa gastar menys, però el que fa el govern de CiU és no gastar res”, va dir Aspa.

LA XIFRA

65,1
milions d'euros
és el pressupost d'inversions de la Generalitat a les Terres de l'Ebre previst per aquest 2011.

“Pèrdua d'autonomia política”

El projecte de pressupost de la Generalitat no inclou cap partida pressupostària per redactar el projecte del nou hospital de Tortosa. “No estem parlant de l'execució de l'obra, sinó de la redacció del projecte”, va assenyalar Forcadell, que va recordar que hi ha una moció del ple de l'Ajuntament tortosí i una resolució del mateix Parlament que defensen l'execució d'aquest hospital. Amb tot, els grups de l'oposició al Parlament consideren encara més preocupant la retallada de serveis al Verge de la Cinta. “Fem passos enrere, la gestió sanitària ara és compartida amb el Camp de Tarragona, amb la conseqüent pèrdua d'autonomia política que això suposa”, va assenyalar Forcadell.

Els treballadors dels serveis públics faran avui una concentració de protesta a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa, a partir de dos quarts de set de la tarda, per rebutjar la retallada en sanitat i educació a les Terres de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.