Política

El pacte del PSC i ICV a l'Escala té com a prioritat la revisió del pla general

El socialista Estanis Puig i l'ecosocialista Àngel Rodríguez signen l'acord de govern

Els dos socis coincideixen que serà un mandat difícil per la crisi

El PSC i ICV de l'Escala van fer ahir oficial el pacte de govern, amb la signatura de l'acord per part de l'alcalde en funcions, Estanis Puig, i el cap de llista ecosocialista, Àngel Rodríguez. Els dos grups coincideixen que un dels objectius principals del nou govern haurà de ser la revisió del pla urbanístic, que és del 1985. Segons va explicar Estanis Puig, entre les prioritats del nou equip de govern també hi haurà el futur parc de la Clota, les obres del nucli antic que es faran a través del pla de barris. També cal trobar una solució als problemes de cobertura de telefonia mòbil que té l'Escala amb una “actitud valenta” de l'Ajuntament i cal definir el connector entre els parcs naturals del Montgrí i el dels aiguamolls.

El socialista Estanis Puig va destacar la importància d'aquest acord de govern com a eina per a l'estabilitat de l'Ajuntament en temps de crisi econòmica. Afegia que el d'ICV va ser el primer oferiment que va fer per formar govern. Per part seva, l'ecosocialista Àngel Rodríguez va dir que ara és el moment de fer pinya per responsabilitat.

Tots dos van allargar la mà a la resta de grups per consensuar grans temes.

Tot i que ahir el PSC i ICV no van voler avançar el cartipàs, la lògica fa pensar que la formació d'Àngel Rodríguez podria portar temes de Medi Ambient i quedar-se alguna tinència d'alcaldia.

LES FRASES

És un pacte històric de dues forces d'esquerra per donar estabilitat al govern de l'Escala
Estanis Puig
alcalde en funcions
Hem de donar a l'Escala estabilitat i ens ha semblat que era el moment de fer pinya per responsabilitat
Àngel Rodríguez
cap de llista d'ICV

Deu dels disset regidors del consistori

El futur govern de l'Escala acapararà deu dels disset regidors del consistori. El pacte ha permès que als vuit regidors assolits pel PSC en les eleccions municipals del 22 de maig s'hi sumin els dos que va obtenir ICV. A l'oposició quedarà CiU, amb cinc regidors, Junts per l'Escala i el PP, que han aconseguit un regidor cadascun.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.