Política

Vila acaba les trobades amb els grups de Figueres demanant col·laboració

Vol que el consistori tingui un esperit positiu per afrontar en aquest mandat temes importants com l'impuls econòmic i la revisió del pla general urbà

L'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), s'ha reunit amb tots els partits polítics amb representació al proper consistori municipal, que es constituirà demà a partir de les dotze del migdia. En aquestes trobades ha ofert en els que han estat els seus socis de govern en el final de l'actual mandat, ICV i ERC, continuar col·laborant amb un pacte estable, tot i tenir majoria absoluta. Tant els ecosocialistes, que tenen un regidor, com els republicans, que en tenen dos, han declinat l'oferta, tot i que han agraït el gest de l'alcalde figuerenc. Precisament una de les novetats en el ple de demà és que ERC canviarà el portaveu que passarà a ser Mireia Mata, en detriment de Francesc Canet que ha estat el cap de llista i portaveu municipal en aquest mandat. Aquesta és una de les conseqüències dels mals resultats electorals aconseguits per ERC de Figueres.

Les trobades amb la resta de grups s'han produït aquesta setmana. Primer es va entrevistar amb la segona formació del consistori, el PP, que té tres regidors: M. Àngels Olmedo, Diego Borrego i Margarita Cotcho, i dimecres ho va fer amb el PSC, amb Pere Casellas i Mireia Guerrero, i amb el regidor de la CUP, Joan Font.

Vila va manifestar a tots els grups la voluntat que el mandat municipal es desenvolupi amb “esperit positiu i de col·laboració”.

LA XIFRA

12
regidors
té CiU. És la xifra més alta que mai cap grup havia aconseguit i li permet governar amb majoria absoluta.

LA XIFRA

21
anys és l'edat que té el regidor més jove del nou consistori de Figueres. Es tracta de Sergi Garcia, de CiU.

Només vuit dels 21 regidors repeteixen

En el nou consistori de Figueres, que es formarà demà, només repetiran vuit dels vint-i-un regidors que el formen. Per tant hi haurà tretze novells en el saló de plens. Els repetidors són: Santi Vila, Quim Felip, Quim Ferrer i José Luís Yécora (CiU); Francesc Canet i Mireia Mata (ERC); Pere Casellas (PSC) i Diego Borrego (PP).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.