Política

L'alcaldia de la Jonquera, pendent fins a última hora

Botana (PP) vol fer alcalde Domènech (ERC), però la direcció dels populars vol fer valer el seu criteri

La decisió no es prendrà fins just abans del ple

La Jonquera no sabrà fins poc abans de la constitució avui al matí del nou ajuntament qui tindrà l'alcaldia. Se la disputen CiU i ERC, que van quedar empatats a cinc regidors, i és el PP qui té la clau per decidir. Segons fonts consultades per aquest diari, el regidor electe del Partit Popular, Àngel Botana, ja hauria decidit fer alcalde el republicà Jaume Domènech, però la direcció del partit va voler fer valer el seu criteri.

Cal tenir en compte que la distància ideològica entre les dues formacions podria fer dubtar el PP, a qui tant ERC com CiU han demanat que els doni l'alcaldia però sense oferir res a canvi. És a dir, tant republicans com convergents tenen clar que no governaran conjuntament amb el PP. En tot cas, es parla d'acords puntuals durant els quatre anys de mandat.

Al tancament d'aquesta edició, el regidor del PP a la Jonquera encara no sabia la decisió de la direcció del seu partit.

LA XIFRA

5
regidors
tenen tant CiU com ERC a la Jonquera. El regidor electe del PP pot decidir qui tindrà l'alcaldia.

Si el PP s'absté, governarà CiU

El PP de la Jonquera té quatre opcions avui en el ple de constitució de l'Ajuntament: pot votar a favor de la investidura del cap de llista d'ERC, Jaume Domènech; pot fer alcaldessa Sònia Martínez (CiU); pot votar-se a si mateix, o pot abstenir-se.

Si el popular Àngel Botana escull una de les dues formacions, la que triï tindrà l'alcaldia. Però, en canvi, si s'absté o si es vota a si mateix serà Convergència i Unió qui governarà ja que és la llista més votada.

CiU va aconseguir 470 vots (el 39,36%) en les eleccions del 22 de maig, mentre que ERC en va tenir 462 (38,69% dels vots). Les dues formacions van empatar a cinc regidors. El PP, en canvi, va tenir 149 vots (el 12,48%) i un regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.