Política

mataró

L'oposició volia un acord més ampli al Consell Comarcal

El PSC, ICV-EUiA i ERC consideren que s'hauria hagut de buscar un govern més fort per afrontar els propers anys, que encara estaran marcats per les dificultats econòmiques

El PSC, ICV-EUiA i ERC, els partits que faran oposició al Consell Comarcal del Maresme, no van dubtar a criticar l'acord al qual van arribar CiU i el PP per governar en minoria a l'organisme. Els dirigents comarcals de les tres formacions d'esquerres van considerar que “s'hauria pogut cercar un acord més ampli”, al·legant, entre altres factors, la difícil situació econòmica que s'està vivint arreu.

En aquest sentit, el primer secretari comarcal del PSC, Santi Fontbona, va opinar que “CiU tenia a les seves mans fer un Consell amb majories àmplies”, i va ressaltar que “el PSC ha estat de llarg la segona força amb més representació a l'organisme”. Tot i admetre que “la presidència de l'ens li pertocava a CiU”, Fontbona va qualificar el nou govern comarcal de “dretà i excloent”. En la mateixa línia es va expressar el president comarcal dels ecosocialistes, Xavier Serra, que va recalcar que “en un moment de crisi s'ha de treballar de manera més conjunta”. En aquest sentit, Serra va qualificar el pacte entre convergents i populars d'“errada important”. Per la seva banda, el president comarcal d'ERC, Andreu Francisco, va coincidir amb el PSC i ICV-EUiA pel que fa a la possibilitat de fer un pacte més ampli, i va reclamar el llegat anterior “perquè s'havien fet avenços importants per a la comarca”. Francisco també va mostrar el seu malestar “amb les formes emprades per CiU.” Tots tres representants, a més, van coincidir en el fet que no van rebre cap trucada per part de CiU per “sondejar” un possible acord amb ells.

LES FRASES

CiU tenia a les seves mans fer un Consell amb majories àmplies i s'ha apostat per un govern excloent
Santi Fontbona
primer secretari del psc al maresme
En un moment de crisi com aquest s'ha de treballar de manera més conjunta
Xavier Serra
president comarcal d'icv-euia

Badia: “Volem reconduir la situació”

El president comarcal de CDC, Xavier Badia, va voler calmar els ànims arran de l'anunci de la dimissió personal, voluntària i irrevocable de tots els membres del comitè executiu local de la Federació de CiU a Premià de Dalt. Aquest anunci es va produir arran de la decisió de les direccions comarcals de CiU de no donar la presidència del Consell Comarcal del Maresme a l'alcalde del municipi, Joan Baliarda.“Volem reconduir la situació, i la setmana que ve ens reunirem amb ells per parlar-ne”, va assegurar Badia. El president comarcal es va mostrar comprensiu amb la reacció dels membres de l'executiva de Premià de Dalt i va descartar qualsevol tipus de represàlies. “Tinc una gran estima pel nostre equip de Premià de Dalt i em solidaritzo amb els seus sentiments”, va dir. Badia, a més, també va lloar la figura de l'alcalde premianenc, Joan Baliarda, el qual va qualificar d'“excel·lent company i persona de primer ordre a la comarca”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.