Política

JORDI MIR

ALCALDE DE CABRERA DE MAR (CIU)

“Revisarem tot el que sigui viable del POUM”

L'alcalde creu que l'acord de govern amb ERC i AI-CM és “positiu i representa un ampli suport electoral”

Mir assegura que no es va repetir el pacte amb GxC perquè “ni pels resultats ni per la feina feta, a CiU no estàvem disposats a sotmetre'ns a la seva voluntat”

Jordi Mir i Boix (Barcelona, 1963) viu a Cabrera de Mar des del 1999 “però des del 1967 ja hi estiuejava”. Després d'haver ocupat la regidoria d'Obres per CiU en el mandat anterior –dins del pacte amb GxC–, ara ha assolit l'alcaldia pels nacionalistes pactant amb ERC i els independents d'AI-CM.
L'Ajuntament ha de treballar perquè tots els que viuen a Cabrera estimin el poble

Tot i no ser la força més votada a Cabrera de Mar en les passades eleccions municipals, i després d'haver governat amb els independents de GxC, CiU va aconseguir l'alcaldia de la població, després de pactar amb ERC i AI-CM, que aglutina els veïns del barri del Pla de l'Avellà.

S'esperava ser alcalde?

D'alguna manera és una esperança, un desig i una voluntat. No era una possibilitat que descartés.

Per què no va pactar amb GxC si va ser la força més votada?

GxC i CiU van fer quatre trobades per arribar a un acord. Al final no va ser possible per la intransigència de GxC. Més que un acord, ells tenien una actitud inamovible a la qual nosaltres representava que havíem de claudicar. A CiU, ni pels resultats ni per la feina feta en els darrers quatre anys, no estàvem disposats a sotmetre'ns a la voluntat que volia imposar GxC.

Com valora el seu pacte amb ERC i AI-CM?

És un pacte positiu, de futur i sòlid fonamentat en un ampli suport electoral que representa un 57% dels vots emesos i amb una àmplia representativitat en el consistori.

Un dels temes complicats que haurà d'afrontar el seu govern és el desenvolupament del POUM, que va ser aprovat amb polèmica al final del mandat passat.

En el nou govern tenim la voluntat de trobar punts d'acord que depenen de revisar allò que des d'un punt de vista tècnic sigui viable i que no suposi cap perjudici econòmic per a l'Ajuntament ni per als propietaris afectats. A partir d'aquí estem disposats, un cop Urbanisme dictamini sobre el POUM, a veure què es pot revisar per tal d'arribar al màxim consens possible amb totes les forces.

Com quedarà el conveni amb La Genera?

Aquest conveni és un d'aquells punts en què hem estat capaços de trobar un acord diferent a les posicions inicials. A la vida no tot té per què ser tot o res, sinó que es poden trobar nous punts en què totes les parts afectades se sentin satisfetes. Això depèn de la possibilitat, segons el que digui la Generalitat, de revisar l'edificabilitat sense perjudicar ni propietaris, ni veïns ni l'Ajuntament.

Què n'espera de l'oposició?

Desitjaria que treballéssim junts en tot allò que sigui possible. La nostra voluntat d'inici és aquesta i jo espero que siguem capaços d'entendre'ns en molts punts i que aportin idees i possibilitats de millora de la gestió en benefici del poble de Cabrera.

Què hi falta, a Cabrera?

Hi falta un sentit més gran de pertànyer al poble de les persones que viuen més allunyades del centre urbà o que han vingut recentment. Això és una cosa que es guanya amb el temps però que l'Ajuntament ha de treballar perquè tots els que viuen a Cabrera se sentin molt cabrerencs i estimin el poble. No podem esperar que ho facin per iniciativa pròpia sinó que el consistori s'hi ha d'esforçar perquè això sigui així.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.