Política

“El 2 de novembre continuarà la normalitat a les escoles catalanes”

La consellera Irene Rigau considera que el termini fixat en la interlocutòria del TSJC no modificarà el model d'immersió lingüística

Francesc Homs assegura que la llengua és innegociable i recorda al PP que no té majoria al Parlament per modificar la llei

La consellera d'Ensenyament i el portaveu del govern han tornat a defensar aquest dilluns el model d'immersió lingüística a les escoles.

“El 2 de novembre continuarà la normalitat a les escoles catalanes”. D'aquesta manera la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha volgut deixar clar que res canviarà quan acabi el termini fixat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per complir la sentència del Tribunal Suprem (TS) que obliga a fer que el castellà sigui també llengua vehicular a l'escola.“Al presentar el recurs ens podrem referir als casos particulars”, ha assegurat la consellera en declaracions a RAC1, on ha assegurat que hi ha una normativa que avala la immersió lingüística i ha criticat al PP que obri ara un debat que mai ha creat només perquè “un altre grup parlamentari” s'hi ha referit sovint, en referència a Ciutadans.

Rigau, a més, s'ha mostrat disposada a assumir les conseqüències, ja sigui una multa o la inhabilitació de càrrec públic. “Si haig de sortir de la política per culpa de la llengua ho faré, perquè vaig entrar en política precisament per la llengua”, ha assegurat.

De la mateixa manera s'ha expressat a TV3 el portaveu del govern, Francesc Homs, que ha assegurat que la immersió lingüística per al govern de CiU és “innegociable”, ja que és el valor “més preuat” i “prioritari” per davant de qualsevol altre circumstància. Sobre una sèrie de documents que el PP vol presentar al Parlament per incloure el castellà com a llengua vehicular a les escoles, Homs ha recordat que els populars no tenen la majoria parlamentària necessària per modificar una llei.

Tant Rigau com Homs han recordat que la interlocutòria es refereix a tres casos concrets i que es donarà resposta a aquests casos i per aquest motiu han demanat que aquesta qüestió no s'extrapoli a tota l'educació catalana en general.

A més, tant Homs com Rigau han remarcat que la realitat de les escoles catalans no respon a la realitat que volen intentar transmetre els pares que reclamen el castellà com a llengua vehicular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.