El vot nul guanya les eleccions a Flix

Un 36, 23% dels electors van introduir a l'urna una papereta amb el lema «No als acomiadaments»

«Ha estat un èxit, hem demos­trat que la gent del poble no passa de la política i el poble ha expres­sat el seu sen­ti­ment a través de les urnes», va dir el pre­si­dent del comitè d'empresa d'Ercros a Flix, Jaume Pru­nera. A Flix, l'abs­tenció no va ser tan ele­vada com a la resta del país i diu­menge es va regis­trar un índex de par­ti­ci­pació del 50,4%. La decisió d'eme­tre un vot nul la va pren­dre l'assem­blea de tre­ba­lla­dors d'Ercros. «Volien dife­ren­ciar el vot nul dels vots en blanc», va expli­car Pru­nera. És per això que van fer una crida als veïns del poble perquè introduïssin en el sobre un adhe­siu amb el lema «No als aco­mi­a­da­ments». Un lema que expressa tant el rebuig als aco­mi­a­da­ments d'Ercros com als d'Inquide, que tan­carà la planta que té al polígon químic de Flix.

Per la seua banda, l'alcalde de Flix, Pere Muñoz (ERC), va reconèixer que el vot nul ha estat el gua­nya­dor de les elec­ci­ons al Par­la­ment Euro­peu al muni­cipi. «Flix és la població on la crisi finan­cera i econòmica ha impac­tat amb més força, el vot nul és el clar gua­nya­dor», diu Muñoz en un arti­cle en el seu bloc. «L'ERO d'Ercros i el d'Inquide s'ha reproduït amb un crit de bona part dels tre­ba­lla­dors i tre­ba­lla­do­res, veïns i veïnes per un futur incert i malau­ra­da­ment amb massa inter­ro­gants», afe­geix l'alcalde de Flix. Avui els veïns de Flix es con­cen­tra­ran a la plaça de l'Església a par­tir de les vuit del ves­pre per expres­sar la seua opo­sició als aco­mi­a­da­ments.

El cas d'Horta

També és sig­ni­fi­ca­tiu el cas d'Horta de Sant Joan. Tot i que a la Terra Alta el vot nul no ha estat gaire sig­ni­fi­ca­tiu, en el cas d'Horta de Sant Joan el per­cen­tatge de vots nuls ha estat gai­rebé del 5%. L'opo­sició de veïns i l'Ajun­ta­ment al parc eòlic dels Pesells en podria ser la causa.

La PDE destaca un desengany significatiu

r,r,

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Joan Antoni Panisello, valorava ahir els 1.253 vots nuls d'aquestes eleccions europees (el 2004, només n'hi va haver 185) com una prova inequívoca del «descontentament significatiu» que hi ha a les Terres de l'Ebre respecte als partits de l'arc parlamentari. Un descontentament que s'explica en gran part per l'actitud dels tres partits que governen a Catalunya: PSC, ERC i ICV. Uns partits que quan estaven a l'oposició eren antitransvasament i que un cop al govern defensen projectes, segons la PDE, clarament transvasistes, com el regadiu Xerta-Sénia. «És cert que excepte en el cas de Flix no hi hagut un vot nul massiu, però també és cert que la Plataforma tampoc vam fer campanya», va dir Panisello, que va destacar també l'elevada abstenció, una opció que també evidencia el descontentament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.