Política

Torrent ja disposa d'una nova alcaldessa

Empar Folgado aconsegueix omplir de gom a gom totes les estances previstes per acollir la ciutadania

Amb un saló d'acte ple de gom a gom, la nova alcaldessa de Torrent ha pres possessió de la seua nova responsabilitat, al front de la ciutat més gran de la comarca de l'Horta i cinquena del conjunt del País Valencià.

Folgado, arriba a la primera regidoria d'aquesta ciutat, després que la seua antecessora, Mª José Català, fos requerida pel president Fabra com a consellera d'Educació, Formació i Ocupació.

La nova alcaldessa, ha rebut els vots favorables del seu grup municipal que li ha de fer de sustent amb una majoria absoluta, després que obtingués aquest suport amb els vots de la ciutadania, el passat més de maig.

A l'acte, ha acudit la consellera d'Educació que ha protagonitzat part dels discursos dels síndics intervinents procedents de la bancada de l'oposició, que li han deixat caure la necessitat d'atendre aquest sector, en la ciutat en que va estar alcaldessa fins fa ben poc.

Empar Folgado, ha fet ús de la paraula amb un discurs ben natural i pròxim i l'ha rematat amb uns rípios d'un poeta local que augura un futur “colossal” per a un “fabulós Torrent, artista, jove i creient".

Molta gent i molta sort

P.R.

Si ha hagut alguna cosa que li pot fer de denominador comú a l'acte de possessió de la nova alcaldessa de Torrent, és la gran quantitat de ciutadans que han farcit de gom a gom, les diverses estances previstes en cas d'aglomeració, com així ha sigut. El saló d'actes ple a vessar, palesa la capacitat de convocatòria que conserva el partit que li fa de suport a la nova alcaldessa, que ve a ser el mateix que li feia a la que ara és consellera.

Molta gent amb l'incenser encés i amb ganes de passar pel besamans que són capaços d'organitzar sempre que hi ha actes d'exaltació popular. Molta gent amb interessos col·lectius, professionals, polítics o personals, que els obliga a acudir a aquesta mena d'actes on, aquell que no està, no es compta amb ell.

Segurament per això i perquè són del mateix partit, han acudit alcaldes provinents de pobles i ciutats veïnes, alguns d'ells imputats en causes judicials. Cap primer munícep socialista, ha acudit a l'acte, excepció feta dels anteriors alcaldes de Torrent i més d'un regidor conservador vingut des de les primeres legislatures d'aquella no extinta, en el pensament al menys, Alianza Popular.

Molta gent, sí, molta gent i molta sort, ha estat el que li ha desitjat a la nova alcaldessa, el síndic portaveu dels socialistes torrentins, quasi al mateix temps que el representant de Compromís li recordava que havia “d'assumir la veu d'un poble per arribar a ser per sempre més poble”, o que el portaveu popular recitava uns versos (en castellà) de Víctor Hugo.

La família política, la família pròxima, la família de casa, els pares de l'alcaldessa, el seu marit, els seus dos fills, la seua iaia i la tia Carme, han estat presents a un discurs que ha rematat la vesprada a la manera d'uns jocs florals del segle XIX. “Torrent fabulós, fabulós Torrent, artista, jove i creient, amb un futur colossal i un millor present". Amen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.