Política

El deute de la Generalitat ofega l'ajuntament d'Algemesí

El govern valencià deu a l'Ajuntament més d'1,5 milions d'euros

La Generalitat encara deu a l'Ajuntament algunes subvencions de 2009 per valor de 39.485€, moltes de 2010 per un valor de 414.720€ i totes les subvencions de 2011, subvencions que ascendeixen a més de 1,067.402.

Són diverses les Conselleries i altres organismes administratius com l'Acadèmica Valenciana de la Llengua i el SERVEF el que deuen a l'Ajuntament. Destaquen pel seu volum els diners, les subvencions de 2010 i 2011 per a Benestar Social que ascendeixen a 95.000€ i 86.000€, tota l'anualitat de 2011 de la subvenció a les escoles infantils municipals per al curs 2011-2012 (90.600€ per a tot el curs), 194.000 de gener de 2010 per la rehabilitació del Casino, 100.000€ de gener de 2011 per les obres del Centre de Dia.

El SERVEF també deu 93.000€ per un taller de formació per a electricistes i 183.000 per l'Escola Taller, tot i que en aquest cas l'aprovació d'aquestes subvencions és de novembre de 2011.

Tenint present que allò lògic i esperable seria no tardar més de 3 mesos en abonar la subvenció el “forat” que està causant la Generalitat en la comptabilitat municipals rondaria els 1,2 milions. A tot això cal sumar 1,7 milions d'euros que li deu l'Estat a l'Ajuntament en concepte de la subvenció dels fons FEDER europeus per les anualitat de 2010 i 2011 i que encara no s'han cobrat.

Tot això fa que la situació econòmica per a 2012 és més que delicada de no ingressar-se aquestes subvencions. Això implica que en aquests moments la liquidés de les arques municipals depenguen de la venda de les places del pàrquing. A més a més cal tenir present que l'Ajuntament, irresponsablement i malgrat les advertències de tots els grups polítics, no ha tingut en compte que sí ha de retornar els 165.000 de 2009 de la participació dels tributs de l'Estat, i que el Real Decret-Llei ja publicat sí que contempla.

El que resulta més cridaner és que l'equip de govern no proteste ni reclame públicament a l'administració valenciana, i a tota aquella que ens dega diners, que pague les subvencions.

La formació política Més Algemesí considera que l'actual equip de govern hauria de fer pressió tant a nivell dels mitjans de comunicació com a nivell de pronunciaments institucional. Cal defensar els interessos dels algemesinencs reclamant l'abonament immediat de totes aquelles subvencions justificades fa més de 3 mesos.

És per això que Més Algemesí reclama de les autoritats locals que defensen els interessos dels algemesinecs a qui representen tot i que això implique deixar en evidència la mala gestió dels polítics autonòmics del seu partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El “mateix” finançament arreu de Sánchez fixa “l’horitzó ambiciós” per a Romero

barcelona

Escòcia vol recuperar l’esperit del 2014

Londres
Estats Units

Una campanya tacada per la violència

Los Angeles
Eduard Díaz
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Llagostera (ERC)

“L’equip de govern viu de les rendes del mandat anterior”

Llagostera
Christopher Carnie
Representant a Catalunya de Europe for Scotland

“El referèndum va ser un dia d’orgull”

Barcelona
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona