Política

El grup parlamentari del PSC avala els canvis impulsats per Navarro

La reunió, que ha durat més de dues hores, ha estat tensa i amb moments d'afectació personal, segons fons socialistes

Ernest Maragall ha manifestat la seva voluntat de seguir treballant amb els grup i Clotas s'ha mostrat reticent a ser apartat de la mesa

Els diputats del PSC al Parlament han avalat aquest dimarts els canvis a la cúpula del partit que el primer secretari socialista, Pere Navarro, va anunciar aquest dilluns vespre.

La reunió del grup parlamentari on s'han tractat les modificacions ha durat més de dues hores i, segons fonts socialistes, ha estat tensa i amb moments d'afectació personal per part d'alguns dels diputats. Des del PSC han reconegut, també, que alguns dels membres del grup han manifestat les seves discrepàncies amb algunes de les decisions. Malgrat això, han assegurat que després de la reunió ningú remourà el partit per evitar els canvis, que ja es donen per implantats. De fet, aquest mateix dimarts a la tarda el nou president del grup, Xavier Sabaté, ja farà la seva primera compareixença pública.

També ha transcendit que el diputat i exconseller Ernest Maragall ha expressat la seva voluntat de seguir treballant al grup, continuar al partit i deixar de banda les diferències que el van portar a trencar la disciplina de vot en el ple del pacte fiscal i alinear-se amb CiU, ERC i ICV-EUiA. Amb aquest acostament el PSC creu que es poden reconduir de les difícils relacions entre la nova direcció del partit i Maragall.

D'altra banda, les mateixes fonts han explicat que un dels damnificats pels canvis, el fins ara vicepresident segon de la mesa del Parlament, Higini Clotas, ha estat un dels diputats que ha expressat les seves reticències amb la decisió de ser apartat d'aquest càrrec per col·locar a Joaquim Nadal. Des del partit han reconegut que Clotas està en un procés de “reflexió i assumpció” del seu nou destí, però s'han mostrat confiats que finalment acatarà els canvis amb normalitat. De fet, si no ho fa, podria posar en dificultats al PSC, donat que per poder presentar la proposta d'ubicar Nadal a la mesa, Clotas ha de renunciar voluntàriament a ser-hi.

En els propers dies, abans que acabi la setmana, el grup acabarà de definir els càrrecs de portaveus a les comissions parlamentàries, completant així la modificació del mapa socialista al Parlament. Una de les diputades que centra expectació en aquest punt és la destituïda Laia Bonet, que ha deixat de ser portaveu adjunta del grup i a qui el PSC assegura que donarà alguna responsabilitat més en alguna comissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.